‘Ung’ skød bomberør mod tre betjente – men dommeren fik nok og så faldt hammeren

Nytårsaften begik en 17-årig dreng en grov form for kriminalitet. Han affyrede et bomberør mod tre forskellige betjente på Høje Taastrup Station.

 

Det er sket flere gange gennem de senere år. Og straffen har været lav.

 

Men denne gang fik gerningsmanden noget af et chok.

 

Dommeren fik nok, og benyttede en ny skærpet straf, som Folketinget har gennemført.

 

Den 17-årige blev dømt til 6 måneders fængsel.

 

Folketinget har skærpet straffen, fordi et flertal var blevet grundigt træt af angreb på politiet med fyrværkeri.

 

Det fik den 17-årige at mærke onsdag, hvor han som en af de første blevet dømt efter en ny paragraf i straffeloven – paragraf 119 b. Den skærper straffen for at angribe blandt andet politi- og brandfolk med genstande som for eksempel fyrværkeri.

 

Fem af månederne blev dog gjort betingede. Det betyder, at de ikke skal afsones, hvis han afholder sig fra kriminalitet i en prøvetid på et år.

 

Foruden straffen på de seks måneders fængsel bestemte retten, at Ungdomskriminalitetsnævnet skal behandle hans sag. Nævnet kan fastsætte sanktioner eller forløb, der skal forsøge at få børn eller unge ud af en kriminel løbebane.

 

– Med den nye bestemmelse er der kontant afregning i retssystemet for at skyde med fyrværkeri mod politi og andre tjenestemænd, som udfører et arbejde for borgere og samfund, udtaler anklagerfuldmægtig Bjarke Enevoldsen,

 

– Som denne sag tydeligt viser, risikerer selv unge ustraffede at blive varetægtsfængslet, få en fængselsstraf og store pletter på straffeattesten, tilføjer han.

 

Den 17-årige overvejer nu, om han vil anke dommen til landsretten.

Ritzau

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…