Udviklingshæmmet kvinde seksuelt mishandlet og voldtaget af tre afghanere – den ene var allerede dømt til udvisning

Faximili, Fria Tider

Lisa på 24 år et psykisk udviklingshæmmet og bor i en beskyttet bolig Upplands Väsby.

 

Hun befinder sig på samme niveau som et lille barn. Hun har svært ved at følge med i en samtale, hun har en begrænset tidsforståelse og svært ved at holde sig ren. Hun er meget naiv og tror godt om alle, siger personalet.

 

Det holdt ikke tre afghanere tilbage. De udsatte den udviklingshæmmede unge kvinde for voldtægt og grov seksuel mishandling. Sagen er beskrevet i flere svenske medier.

 

Lise har fortalt politiet, at Abul var hende kæreste. Hun var kommet i kontakt med ham på Facebook, og hun var blevet meget forelsket.

 

Hun havde flere gange frivilligt samleje med Abdul, siger hun.

 

Men så begyndte han at slå hende og kalde hende luder og idiot.

 

Samtidig begyndte der blandt afghanere i Sverige at sprede sig et rygte om, at der var en udviklingshæmmet kvinde i Upplands Väsby, som man kunne have sex med.

 

Og pludselig dukkede adskillige afghanere op på bostedet for at besøge Lisa. Tre eller fire af dem havde sex med Lisa.

 

En dag mødte Abdul op hos Lisa med en anden afghaner, Esmaili. Det førte til seksuel mishandling.

 

De købte vin. Og i en lejlighed brugte de den tomme flasken til at spille “sandhed eller konsekvens”. Når flaske pegede på Lisa skulle hun tage tøjet af. Så stak de flasken langt op i hendes underliv.

 

Lisa sagde ikke nej: “Det turde jeg ikke sige til en afghaner. Jeg kan ikke sige det til en afghaner. Jeg ved hvordan de reagerer, hvis man siger nej”, forklarede hun.

 

Man bliver slået, hvis man siger nej.

 

Derefter tog Esmaili hende ind i soveværelse og gennemførte en grov voldtægt, mens Abdul holdt hendes arme. Når hun prøvede at skrige, stak Abul sine fingre langt ned i hendes hals.

 

Under opklaringen viste det sig, at noget lignende var sket i foråret, hvor en tredje afghaner, Shokrallah, også deltog. Her blev hun også blandt andet voldtaget vaginalt og analt med en flaske.

 

Under retssagen nægtede de tre afghanere sig skyldige. Lisa var ikke udviklingshæmmet, det var bare skuespil. Og alt var sket frivilligt.

 

Men det troede retten ikke på. Den dømte de tre for grøv voldtægt.  Abdul og Esmaili til otte års fængsel, mens Shokrallah fik 3,5 års fængsel.

 

Desuden blev de alle dømt til udvisning. Men retten skriver også i sin afgørelse, at de ikke kan udvises til Afghanistan, som situationen er nu.

 

De tre afghanere kan altså senere blive løsladt og fortsætte deres overgreb på kvinder.

 

Det ved vi fra den ene af de tre afghanske voldtægtsmænd.

 

Shokrallah blev i 2020 dømt for at voldtage en pige på 14 år, som han bed i ansigtet under voldtægten. Han blev dømt til udvisning, og skulle altså slet ikke være i Sverige.

 

Men han blev løsladt fra fængslet, mens han ventede på at blive udvist. Kort efter deltog han i voldtægten af den udviklingshæmmede kvinde.

 

SVT, NyheterIdag, FriaTider  FriaTider

Domsudskrift

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…