En svag Joe Biden svigter Israel til fordel for palæstinenserne – og Jeppe Kofod følger trop

Udenrigsminister Jeppe Kofod (foto: ft.dk)

Med Bidens magtovertagelse er USA vendt tilbage Obamas udsigtsløse Mellemøstpolitik.

 

Det er en to-statsløsning a la Osloaftalerne af 1993.

 

En aftale med Iran om handelsaftale mod at de ophører med deres uranberigelse mhp at fremstille atomvåben.

 

og det er et pres på Israel for, at bosættelserne på Vestbredden og i Østjerusalem skal ophøre og rulles tilbage, så en kommende palæstinensisk stat kan få Østjerusalem som hovedstad.

 

Man kan godt undre sig over, at Biden punkt for punkt undsiger den fredsplan, som Trump havde skitseret.

 

Bidens genoplivelse af Oslo er i realiteten en tilbagevenden til et aftalekompleks, som ingen kan tro på, og som aldrig har nået nogle resultater. Og man kan heller ikke andet end undres over, at Biden er parat til genoptage realitetsforhandlinger med iranerne og palæstinenserne.

 

Men hvorfor sejler Biden ud på den galej? Hvorfor sælge Israel og de konservative arabiske oliestater fra mod et bytte med Iran og de  helt umulige palæstinensere, der ikke er til at stole på?

 

Svaret på spørgsmålet er, at Biden er en svag præsident, der har et stærkt behov for at distancere sig fra Trump og derfor uselvstændigt læner sig op ad Obamas mellemøstpolitik.

 

Det er i al fald påfaldende, at Biden i forbindelse med de sidste 11 dages krig mellem Israel og Hamas og Islamisk Jihad kun en enkelt gang har talt om Israels ret til selvforsvar.

 

EU ved Von der Leyen og Angela Merkel derimod har fastholdt Israels indlysende ret til selvforsvar mod mørkets kræfter. Biden derimod kunne højst svinge sig op til en højtidelig gensidig opfordring til fred og en advarsel til Israel om at afstå fra for voldsomme modangreb.

 

Bidens vaghed kommer også til udtryk i, at Demokraternes venstrefløj vejrer morgenluft. Bernie Sanders og mange andre demokratiske kongresmedlemmer fra Demokraternes venstrefløj kræver nu med henvisning til Israels aktioner i Gaza, at USA vender sin politik i Mellemøsten 180 grader rundt. Det er palæstinenserne, der har krav på USA’s støtte, så Palestinian Authority kan opbygge en palæstinensisk stat med Østjerusalem som hovedstad.

 

Bidens svaghed er et kæmpeproblem for Israel, hvor den seneste udvikling må have ført til, at man har haft hede drømme om Trumps snarlige tilbagevenden.

 

Men også i de konservative arabiske stater som Saudi-Arabien, Emiraterne, Jordan og Egypten er man med ængstelse vidner til, hvordan Bidens politik baner vejen for den islamiske fundamentalisme i skikkelse af det Muslimske Broderskab, der nu sammen med resten af mørkets kræfter kan vejre morgenluft, når Iran og Tyrkiet med Bidens hjælp genvinder fordums styrke i de konservative arabiske stater.

 

Bidens svaghed i Mellemøstpolitikken er til glæde for alle de forkerte: dvs Iran, Tyrkiet, Hamas, Det Muslimske Broderskab og Islamisk Jihad, men her i Europa slår vi syv kors for os, for her er alle ordentlige mennesker enige om, at Biden selvfølgelig må undsige alt, der hører Trump til, for næst efter arvesynden er Trump det værste, man kan blive konfronteret med.

 

Trump, Biden og os

Forklaringen på, at vi i Danmark heller ikke kan læse skriften på væggen er, at vi i frihedens navn er så gennemindoktrinerede af den liberale og kulturradikale elite, der har formået at bilde os ind, at Trump og Trumps Mellemøstpolitik er det ondes manifestation. Vi har været og er ofre for en massiv indoktrinering, der er de værste despoter værdig!!

 

Meget symptomatisk for situationen har vi i Danmark og resten Europa modtaget meddelelsen om våbenhvilen i Mellemøsten af 21.5 med bemærkningen om, at nu må vi revitalisere Oslo-aftalernes to-statsløsning af 1993. Læs igen: 1993!!. Så nu skal vi altså tilbage til 1993 for at revitalisere en dynamisk fredsproces, der gennem 30 år har vist sig fuldstændigt urealiserbar af den simple grund, at ingen fra starten af ønskede den. Vi overlader endnu en gang palæstinenserne og freden i Mellemøsten til typer som Mogens Lykketoft, der med glæde lader palæstinenserne betale prisen for hans behov for ”feel good”. Det palæstinensiske folk behøver ikke flere fjender, så længe de har Mogens Lykketoft som ven.

 

Også udenrigsminister Jeppe Kofod ser våbenhvilen som en invitation til en genoptagelse af den udsigtsløse fredsproces baseret på en to-statsløsning. Han ligger her fint på linje med Biden, EU og FN, men er det virkelig i Danmarks interesse at prisgive Israel og de konservative arabiske stater til fordel for Irans, Tyrkiets og Hamas´ interesser?

 

Det kan da ikke være Jeppe Kofod, den letvægter af en udenrigsminister, der skal tegne Danmarks politik i dette spørgsmål. Der er jo en stor pro-israelsk fløj i Sociademokratiet bestående af bl.a sværvægtere som Mette Frederiksen og Lars Aslan. Har de virkelig ikke noget at sige? Og hvad med de borgerlige partier? Syns de virkelig at dette knæfald for Hamas og Iran er i orden.

Svend Lindhardt

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…