Muslim smed jødisk kvinde ud af vinduet – nu er han blevet fritaget for straf, og så fik franskmændene nok

Sara Halimi (Foto: Confederation of French Jews and Friends of Israel via DailyMail)

Kobili Traore trængte ind i Sarah Halimis lejlighed i Paris og dræbte hende. Han er muslim. Hun var jøde.

 

Han slog og stak hende med en kniv og smed hende til sidt ud fra lejlighedens altan. Hun døde. Det skete april 2017.

 

I sidste uge besluttede den franske Appelret, at han ikke skal straffes for sin forbrydelse. Han var så stærkt narkopåvirket, at han ikke vidst hvad han gjorde. Det skriver flere franske, britiske og andre medier.

 

Han var både narkohandler og bruger og tilsyneladende nordafrikansk araber. Han var blevet paranoid af sit stofmisbrug, skrev New York Times og han var paranoid i gerningsøjeblikket mente domstolen.

 

Traore blev derfor dømt til ophold på psykiatrisk behandling.

 

Halimi blev i realiteten dræbt fordi politiet var bange for Traore. De var tilkaldt, fordi naboerne havde klaget over støj. Men manden, der netop var løsladt fra en fængselsstraf for vold, var så aggressiv, at de menige betjente trak sig tilbage for at vente på specialstyrker.

 

Ventetiden benyttede han til at trænge ind i Halimis lejlighed – opgangens eneste jøde.

 

Han sårede hende med flere knivstik inden han kastede hende ud fra 3. sal mens han råbte ‘Allahu akbar’.

 

Flere medier skriver, at han havde størke antisemitiske holdninger og at han efter mordet sagde, at han havde ‘dræbt djævlen’.

 

Traore blev anholdt og sagen mod ham har kørt ved flere retsinstanser.

 

En lavere retsinstans dømte i januar, at han skulle fritages for straf for mord. Det vakte voldsom vrede, og rejste en debat om den voksende antisemitisme. Også præsident Macron kritiserede rettens afgørelse.

 

Men ikke desto mindre blev det sådan.

 

 

Appelretten eller Højesteretten har netop stadfæstet underrettens afgørelse.

 

Det har bragt sindene voldsomt i kog i Frankrig.

 

Allerede i april 2017, da udåden skete, var der protester og demonstrationer. Myndighederne blev anklaget for at kaste slør over endnu et antisemitisk drab. Det skrev Kjeld B. Nilsson fra Paris i Den Korte Avis (10.4.2017)

 

Nu er der igen demonstrationer. Men denne gang meget mere omfattende end i 2017. Og de jødiske samfund er bange og vrede. Mange tusinde jøder har gennem de senere år forladt Frankrig, og nu kan endnu flere ville rejse.

 

Søndag demonstrerede mere end 20.000 mennesker i Paris nær Eiffeltårnet mod dommen. Nu er kravet, at sagen skal indbringes for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

 

Blandt demonstranterne var flere jødiske grupper, mange franskmænd og flere højtstående politikere som for eksempel  gruppelederen af Macrons parti, Christophe Castaner, den tidligere førstedame, Sarkozys kone, Carla Bruni og borgmester i Paris, Anne Hidalgo. (Welt

 

Præsident Marcron siger nu, at loven skal laves om, for at forhindre noget tilsvarende.

 

Men det har man jo hørt før.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…