Tyrkisk indvandrer gav den som coronalæge – men der var noget helt galt

I den tyske by Hagen stod en læge med tyrkisk baggrund i spidsen for den lokale vaccine-indsats mod corona: Doktor Ozan K. (navnet forkortet i medierne).

 

Det lykkedes ham at få ansættelse i det lokale vaccinationscenter, hvor han kaldte sig ”faglæge for psykiatri og akutmedicin”. Det lød jo vældig fint. BILD bringer historien.

 

”Doktor Ozan K.” var da også blevet anbefalet af kommunen, og han fik ansættelse hos det lokale Røde Kors.

 

Siden fik han også en stilling i Dortmund, hvor han præsenterede et dokument, der angiveligt viste, at han havde en akademisk grad som ”Master of Science” ved et hollandsk universitet.

 

I det hele taget var han ferm til at fremskaffe papirer, der skulle dokumentere, at han var en betydningsfuld, højtuddannet læge, som havde styr på det med corona. Med doktorgrad og det hele.

 

En dygtig mand til at photoshoppe på sin computer.

 

Det lokale Røde Kors slugte tilsyneladende det hele råt. Her var man meget begejstret for den tyrkiske ”læge” med kurdiske rødder. Han blev æresmedlem i Røde Kors og stedfortrædende Røde Kors læge.

 

”Vi var meget tilfredse med ham og havde ingen grund til at mistro ham,” lyder det nu fra organisationen.

 

På sin computer fik ”Dr. Ozan K.” også kreeret nogle dokumenter, der skulle forestille en kendelse fra forvaltningsretten i Düsseldorf. Med disse papirer fik han adgang til en større kredit.

 

Svindler og platugle

Det skulle imidlertid vise sig, at den højt besungne indvandrerlæge, der blev solgt som en succeshistorie, havde et hav af sager om bedrageri og dokumentfalsk på samvittigheden.

 

Hos de offentlige myndigheder var han blandt andet registreret med to fængselsdomme.

 

På et tidspunkt fik myndighederne i Hagen så et tip om, at der var noget helt galt.

 

Den fine ”faglæge for psykiatri og akutmedicin” var en svindler og platugle. Langt fra den respektable mand, som han foregav at være.

 

Måske lidt af fadæsen kan forklares med stor corona-travlhed hos kommunen og Røde Kors. Men det er under alle omstændigheder alvorligt, at de ansvarlige for noget så alvorligt som indsatsen mod corona så let kunne trækkes rundt ved næsen. Borgerne i Hagen må føle sig til grin.

 

Politisk korrekthed?

Naivitet? Snobberi over for en doktortitel? Iver efter at vise politisk korrekt imødekommenhed over for en muslimsk indvandrer?

 

Måske lidt af hvert. Pinligt er det i hvert fald. Kommunen og Røde Kors må så bare drage et lettelsens suk over, at det ikke nåede at gå helt galt med den falske læge.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…