Drønende dobbeltmoral: Journalistisk Venstreparti forarges over hjemsendelse af syriske migranter – men der er ingen forargelse over syriske migranter, der støtter IS-bødlerne

På det seneste har Journalistisk Venstreparti kørt en stærkt kritisk journalistik mod, at nogle syrere i Danmark skal vende hjem til Damaskus.

 

Især TV2 og DR har leveret det ene harmdirrende indslag efter det andet i den forbindelse. Deres harme er ikke blevet dæmpet af, at hjemsendelserne er besluttet af Flygtningenævnet, og at de er foregået helt efter bogen.

 

Forargelsen fik yderligere vind i sejlene af, at ekstremt politisk korrekte medier i blandt andet USA tog del i koret med krav om, at disse syrere skal blive i Danmark.

 

Nu er syriske flygtninge så igen kommet på dagsordenen i Danmark. Men det er fra en helt anden vinkel.

 

Støtte til Islamisk Stat

Tidligt tirsdag morgen slog Østjyllands Politi i samarbejde med PET og Københavns Politi til i en antiterroraktion mod flere adresser i Aarhus-området og København. Klokken 6.30 anholdt man fem mænd.

 

Senere på dagen kom de for retten i Aarhus Byret iført håndjern og ledsaget af politi i stort tal. Jyllands-Posten bringer historien i dag onsdag.

 

Sagens alvor blev understreget af, at mindst 10 betjente – otte i uniform – var til stede i retslokalet.

 

Sigtelserne mod de fem mænd blev læst op.

 

Ifølge Jyllands-Posten er to af disse mænd sigtet for i 2014 at rejse ind i Syrien og lade sig hverve af terrorbevægelsen Islamisk Stat. Den ene, en mand på 29 år, skal i april 2015 igen have forsøgt at rejse ind i Syrien. Han blev dog standset af sin familie, inden det blev gennemført.

 

Desuden er de fem mænd sigtet for at sende 300.000 kr. til Islamisk Stat via andre islamister, der er forbundet med blodige terrorhandlinger. Den ene af disse islamister blev således i 2014 fotograferet, mens han poserede med afhuggede hoveder i Islamisk Stats ”hovedstad” Raqqa.

 

Ingen studieværter med dræberblik og stramme kæbemuskler

Ifølge Center for Terroranalyse (CTA) under PET er knap halvdelen af de 160 voksne personer, der er udrejst fra Danmark til konfliktområderne i Syrien og Irak, vendt tilbage til Danmark eller rejst til andre lande.

 

Det er rystende ting, nogle af disse mænd bliver anklaget for. Kernen i anklagerne er, at de har angrebet det land, som har taget imod dem, ved at støtte terrorbevægelsen Islamisk Stat. En bevægelse, der med de mest bestialske metoder bekæmper det frie og humane samfund, som vi har i Danmark.

 

Nu kunne man måske tro, at Journalistisk Venstreparti ville koge over af forargelse og fordømmelse vendt mod disse personer, der fik ophold i Danmark og derefter tilsluttede sig de mest rabiate fjender af det danske samfund.

 

Men nej.

 

Fra TV2, Danmarks Radio og andre er der ikke kommet reaktioner, der bare tilnærmelsesvis tåler sammenligning med de forargede reaktioner på hjemsendelsen af syriske migranter til Damaskus.

 

Vi ser ingen studieværter på skærmen hos TV2 og DR, der med dræberblik, stramme kæbemuskler og stemmebånd dirrende af forargelse, slynger deres anklager mod disse mennesker over det grusomme forræderi, som de har begået mod Danmark.

 

Burde få TV-skærmene til at slå revner

Man skulle ellers tro, at støtte til Islamisk Stats blodige vanvid måtte udløse en voldsomt kritisk mediedækning.

 

Islamisk Stat har som bekendt forfærdende blodige og fanatiske handlinger på samvittigheden:  Had til demokratiet, foragt for humanisme, halshugninger og håndsafhugninger som straffeformer, slaveri m.m.

 

Her skulle være mere end oplagt stof til kritisk kampagnejournalistik. Med studieværter, der spadserer forargede rundt på skærmen, mens de slår anklagende ud med armene. Sådan som de gør, når de taler om tilbagesendelse af syriske flygtninge til Damaskus.

 

Studieværternes kritik af, at mennesker, der bor i Danmark, fraterniserer med disse islamiske bødler, burde få TV-skærmene til at slå revner.

 

Men nej. Ikke det, der ligner.

 

Studieværternes forargelse over, at Danmark på fuldstændig legal vis og efter en omhyggelig vurdering sender nogle syriske flygtninge tilbage til Damaskus, er langt voldsommere end deres forargelse over, at syriske flygtninge misbruger deres opholdstilladelse i Danmark til samarbejde med Islamisk Stat.

 

”De onde”

Hvordan kan danske journalister komme så langt ud?

 

Svaret er vel, at de i den grad er styret af den politiske korrekthed, som er så stærk i mediemiljøet.

 

Man skal hele tiden demonstrere, at man er ”god” og har de rigtige meninger. Til det hører, at man altid holder md indvandrerne, og at man altid fremstiller det danske samfund som særdeles suspekt, når det prøver at beskytte sig mod den ikke-vestlige masseindvandrings konsekvenser.

 

Man går meget nødigt ind på, hvilke intentioner der ligger bag den stramme udlændingepolitik, som et klart flertal i Folketinget i dag støtter i større eller mindre grad.

 

Man kobler ikke denne stramme udlændingepolitik sammen med ønsket om at fastholde det gode danske samfund med dets værdifællesskab, sammenhængskraft og tillid.

 

I stedet forsøger man at give indtryk af, at det store flertal af danskerne bakker op bag ”onde” eller ”umenneskelige” former for forfølgelse af flygtninge.

 

Sindelagsmoral og ansvarsmoral

En kendt tysk samfundsforsker (Max Weber) skelnede mellem ”sindelagsmoral” og ”ansvarsmoral”.

 

Sindelagsmoral betyder groft sagt, at man gør det, der demonstrerer, at man har et godt sindelag – ’de rigtige meninger’. Ansvarsmoral betyder, at man gør det, der er nødvendigt for at sikre et godt samfund.

 

I Journalistisk Venstreparti bekræfter de hinanden i deres godhed og sindelagsmoral. Men de fleste danskere vil have ansvarsmoral.

 

De vil beskytte det danske samfund mod en uholdbar masseindvandring. Og de vil tale rent ud om de flygtninge, der undergraver danske værdier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…