Børn af IS-mødre i al-Hol lejren: “Vi tramper på de vantros hoveder og knuser dem én for én”

Arkiv-foto af drenge fra en lejr i Syrien (foxnews)

For nogle dagen siden kørte et reportagehold fra Berlingske ind i al-Hol lejren i Syrien.

 

Men det varede ikke længe, så måtte de flygte ud af lejren. De blev angrebet med sten af en gruppe drenge, der tilkendegav, at de støttede Islamisk Stat.

 

Drengene er børn af nogle af de mange muslimer, som for 6-7 år siden rejste fra Europa for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.

 

Dengang havde Islamisk Stat voldsom fremgang og førte sig frem som herrefolk med slaver og brutale afstraffelsesmetoder.

 

Dette liv som herrefolk med slaver ville de europæiske muslimer være en del af.

 

Men Islamisk Stat led nederlag, og livet som herrefolk er slut.

 

Kurderne tog mange af de europæiske IS-tilhængere til fange og placerede dem i lejre som al-Hol eller al-Roj, hvor kvinder og børn med tilknytning til Danmark bor eller har boet.

 

Nu vil muslimerne tilbage til Danmark og andre lande Europa. De vil gerne have de europæiske landes sociale ydelser og velfærd, selv om mange af dem hader Vesten og vestlige værdier.

 

Det har skabt splid i Danmark og andre europæiske lande.

 

Venstrefløjen vil tage imod alle kvinder og børn og måske også mændene.

 

Andre vil kun tage imod børnene. Og nogle siger nej til både kvinder og børn. De mener børnene er ødelagte af forældre, der er tilhængere af Islamisk Stat.

 

Den frygt må man sige bliver bekræftet af de drenge, der angreb Berlingske, da avisen besøgte al-Hol lejr i Syrien.

 

Drengene på 9 til 13 år er tilsyneladende vrede over, at der er kommet journalister ind i lejren. De stikker pegefingeren op og gør tegnet for Islamisk Stat.

 

De kaster sten efter bilen. Først små sten og så store. Pludselig lyder et brag, da en sten smadrer en af bilens ruder.

 

“Kør, kør, kør” råber fotografen.

 

Chaufføren trykker speederen i bund og kører ud af al-Hol-lejren.

 

“Vi nåede at være der i 20 minutter”, skriver journalisten.

 

Kurderne fortæller journalisten, at Islamisk Stat har taget magten i lejren, hvor en stor del af beboerne støtter Islamisk Stat.

 

Her går alle kvinder med niqab, og området styres af en ‘en shariadomstol, som dømmer vantro’ og folk der ikke lever op til kalifatets retningslinjer.

 

Og Islamisk Stat indoktrinerer systematisk de mange tusinde børn i lejren.

 

‘Husk på, at al-Hol lejren udgør en slags ungdomsakademi og strategisk central for Islamisk Stat. Den er lige nu det eneste geografiske område, IS har, hvor de kan træne og omorganisere deres aktiviteter i fred,” siger Siyamend Ali, der er medieansvarlig for en af de kurdiske styrker til avisen.

 

Den amerikanske TV-station Fox News har også besøgt al-Hol lejren. Deres beskrivelse er om muligt endnu mere dyster.

 

De vantro skal knuses

Omkring 11.000 børn  i alderen fra 6 til 18 år har ikke gået i skole i fem år, skriver FN i en rapport ifølge Fox News.

 

De kender kun til Islamisk Stat.

 

De er et let offer for Islamisk Stats propaganda, som selv truer med at sende dem til Europa. Sådan lyder advarslen fra direktøren for Middle East Research Institute, ifølge Fox News.

 

Og mange mødre er også tilhængere af Islamisk Stat, og de er med til at radikalisere børnene.

 

Vagterne i al-Hol lejren lever i frygt for at blive angrebet af kvinderne. noget der er sket flere gange, siger en ansat ved Rojava Information Center til Fox News.

 

Nogle af de radikaliserede børn kan opleves på en video med fem drenge og en enkelt pige, der lovpriser Islamisk Stat og synger  om de vantro, der skal knuses. De bliver kaldt “apostates”, der betyder frafaldne, det vil sige muslimer, der har forladt islam.

 

Videoen er distribueret af Islamisk Stats nyhedstjeneste. Og den er udgivet lige efter to andre videoer med kvinder, der lover at kæmpe for Islamisk Stat.

 

Det er Allahs vilje, at Islamisk Stats kalifat skal leve videre.

 

“Vi vil trampe på de vantros hoveder og knuse dem én efter én”, synger børnene på videoen, der kan ses her. (Se også skærmprint længere nede)

 

Det er den holdning til ikke-muslimer, som en del af børnene vil have med sig, hvis de kommer tilbage til Danmark og andre europæiske lande.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…