Ny rapport viser indvandreres høje kriminalitet – et døgn i det ny Sverige: 200 biler i brand, drab og flere eksplosioner

Arkivfoto fra garagebrand i Sverige / Nyheter Idag

Omkring 200 biler brændte i en garage i Märsta nord for Stockholm natten til torsdag. Taget er faldet sammen, og bygningen kan ikke reddes.

 

– Hele garagen vil kollapse, intet kan reddes. Der er omkring 200 biler, der er ødelagte, siger Kurt Holm, fra brandvæsnet ifølge svensk TV, SVT.

 

Varmen var været enorm.

 

– Der har været eksplosioner i garagen, der er håndværkerbiler, dæk og andre ting, der er eksploderet.

 

Røgudviklingen var stærk, og røgen blæste i løbet af natten ind over et boligområde i nærheden. Mange blev evakuerede.

 

Det blev kulminationen på et døgn i det ny Sverige med voldsom og ukontrolleret kriminalitet.

 

Drab og flere eksplosioner

Onsdag eftermiddag, aften og nat mod torsdag skete en stribe voldsomme begivenheder. (samnytt.se)

 

Onsdag klokken 13.30 blev en mand skudt ihjel i en restaurant i centrum af det indvandrertætte eller såkaldte ‘udsatte område’ Skäggetorp i Linköping.

 

Offeret blev ramt af flere skud i hovedet. Han var tidligere dømt og havde forbindelser til et kriminelt netværk.

 

Senere onsdag, omkring klokken 20, blev politiet alarmeret til Åstorp, hvor der blev hørt flere høje brag.

 

– Vi er på stedet og tjekker området. Det kan oplyses, at det blev skudt på stedet, siger Evelina Olsson, politiets pressetalsmand, til SVT Nyheter .

 

På nuværende tidspunkt er der ingen mistænkte eller oplysninger om skader. Overskriften er drabsforsøg.

 

Nogle timer senere alarmerede flere borgere politiet, fordi de havde hørt højt brag i Stocksund.

 

En 25-årige mand, der var skudt i brystet og benene, dukkede senere op på hospitalet.

– Det, jeg ved, er, at han var i live, da han kom på hospitalet, siger Mats Eriksson, pressetalsmand ved politiet, til SVT Nyheder .

 

Der er fundet en bil med to kuglehuller på gerningsstedet. Fire mennesker blev anholdt i løbet af aftenen og senere anholdt i løbet af natten. Hændelsen er klassificeret som drabsforsøg. Ifølge Expressen har offeret forbindelser til et kriminelt netværk og er kendt af politiet.

 

En time senere, ved 23 -tiden onsdag aften, var der en kraftig eksplosion i Uppsala. Politiets bombeenhed blev tilkaldt.

 

Ny rapport viser høj kriminalitet blandt indvandrere og deres efterkommere

Ingen stedet står der en lyd om, hvem gerningsmændene til de mange kriminelle begivenheder onsdag og natte til torsdag kan være.

 

Der er ingen kobling til den opsigtsvækkende rapport, der blev offentliggjort selvsamme onsdag som de mange bilbrande skyderier og eksplosioner.

 

Rapporten handler om indvandrernes og efterkommernes kriminalitet.

 

Den er lavet af Brå, Det Kriminalpræventive Råd, i Sverige. Læs rapporten her.

 

Den viser groft sagt, at kriminaliteten blandt 2. generationsindvandrerne er overrepræsenterede blandt de kriminelle. De er dem, der er født i Sverige af forældre, der er indvandrere.

 

Svenskere med immigrantforældre er 3,2 gange oftere mistænkt for kriminalitet end mennesker med svenskfødte forældre. (expressen.se)

 

Mest overrepræsenteret er svenskere, hvis forældre er født i det sydlige og vestlige Afrika, hvor mere end hver femte blev mistænkt for forbrydelser 2015-2018, skriver avisen.

 

 

Det er 16 år siden, at Brå sidst foretog en sammenligning mellem kriminalitet blandt udenlandskfødte og personer født i Sverige.

 

Men efter en intens debat om behovet for ny forskning på området besluttede Brå at foretage en ny undersøgelse. Det blev præsenteret onsdag.

 

Det viser, som i en tidligere undersøgelse, at dem er er født i udlandet og indvandret til Sverige, er overrepræsenteret i statistikken. Blandt udenlandskfødte er det 2,5 gange så almindeligt at blive sigtet for kriminalitet som for svenskere.

 

Men overrepræsentationen er altså endnu større blandt dem, der er født i Sverige af to udenlandske forældre. Der er det mere end tre gange så almindeligt at være mistænkt for en forbrydelse, ifølge Brå.

 

Fakta viser altså den grumme sandhed, at indvandrerne er mere kriminelle end svenskerne – og at deres børn er endnu mere kriminelle – selv om de er født i Sverige.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…