Det er dyrt at være bilist i København

Den overskrift er nok ikke så overraskende igen, men det overraskende er at Enhedslistens Borgmester, Ninna Hedeager Olsen syntes at det er helt fint især i de tilfælde hvor det går ud over de mennesker der er afhængige af deres bil.

 

Borgmesteren har gennem de sidste 3 år kørt sin egen udskamning af biler og fortsat den linje som andre fra samme parti har kørt på den post som Teknik- og Miljøborgmester. Det mystiske i denne sag er at alle andre 6 borgmestre som Rådhuset er udstyret med finder sig i at vende ryggen til borgerne – vælgerne.

 

Det er f.eks. 8 gange så dyrt at parkere i København som andre danske storbyer og dobbelt så dyrt i nabo kommunen, Frederiksberg. Strategien har hele tiden været at få bilerne ud af byen uden hensyntagen til at visse borgere, erhverv, gæster m.fl. altså har brug for deres bil.

 

En analyse fra efteråret viser at 53% af borgerne i byen har brug for deres bil i hverdagen til og fra job og PÅ jobbet. De nævner også at den kollektive transport ikke tidsmæssigt er et værdigt og troværdigt alternativ – men det vil Borgmesteren slet ikke høre tale om. Det er simpelt hen umuligt at trænge igennem med synspunkter om at børnefamilierne om ikke andet ofte har brug for en bil.

 

Sideløbende med at jage bilerne ud sikrer kommunen sig historisk store indtægter på p-afgifter, bøder og beboerlicencer. Sidstnævnte har man lige ladet stige med 1000%. Man mener hvad man siger og pålægger dermed en højere skat for at bo og leve i København end i andre byer.

 

ER det fair ? Det syntes jeg bestemt ikke det er – og heldigvis er der valg til november og vi skal med sikkerhed have en helt ny besætning på flere poster – herunder ny Teknik- og Miljøborgester.

 

Henrik Busch

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…