Det bliver voldsomt vejr – DMI har udsendt kategori 1-varsel

Foto: Ole Sørensen

DMI har udsendt en kategori 1-varsel, da det bliver voldsomt vejr.

 

DMI har udsendt en kategori 1-varsel, da de forventer voldsomt vejr. Det voldsomme vejr kommer til at strække sig indtil mandag aften.

 

På DMIs hjemmeside har de søndag eftermiddag sendt en kategori 1-varsel ud. Årsagen skyldes, at der kan komme snefygning indtil mandag aften

 

På hjemmesiden skriver DMI, at der er sandsynlighed for snefygning i en stor del af den sydlige del af landet. Varslen er allerede trådt i kraft, og den forventes at vare indtil mandag aften.

Frost og blæst har indfundet sig over landet, og det er samtidig med, at der ligger en god dyne af gammel frostsne.

 

DMI har et kriterium der hedder, at der skal ligge 10 cm løs frostsne, mens det samtidig blæser med mere end 10 meter i sekundet. Begge dele ser ud til at være gældende nu, og derfor har DMI udsendt deres varsel.

 

Tager man et kig på DMIs hjemmeside, så forventes det, at snefygningen vil ramme de sydlige dele af hele landet. Det vil sige Sønderjylland, hele Fyn samt Sydsjælland.

 

Du kan se hele kortet med DMis varsel her

 

Foruden snefygningen melder DMI ud, at der bliver helt ned til mellem -1 og -7 grader mandag. Det bliver dermed en kold start på ugen, hvor vi får en smule sol.

 

Der vil ligeledes være risiko for is- og sneglatte veje, så pas på derude.

 

Læs mere: Dagens.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…