De nåede aldrig den tyske grænse: Blev snuppet på motorvejen med stjålet værktøj for flere hundrede tusinde kroner

Grænsen ved Padborg (Foto: Gunner Hede)

Takket være Schengen hærger kriminelle fra det tidligere Østeuropa fortsat Danmark i stor stil.

 

Sådan har det store flertal i Folketinget besluttet, at det skal være af hensyn til EU, hvor ikke blot arbejdskraften, men også de kriminelle har fri bevægelighed.

 

Indimellem går det dog trods alt galt for de kriminelle.

 

To serbere, en bulgarer samt en dansk mand

Således oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse, at Udlændingekontrol Vest (UKA Vest) i øjeblikket efterforsker en stor sag om tyveri og hæleri af en meget stor mængde elektrisk værktøj.

 

Der er tale om værktøj, der bliver brugt at professionelle håndværkere.

 

UKA Vest har foreløbig fundet 23 gerningssteder forskellige steder i trekantsområdet – bl.a. Kolding, Fredericia og Middelfart.

 

Det elektriske værktøj er blevet stjålet fra både byggepladser og varebiler og det er den foreløbige vurdering, at der er stjålet værktøj for flere hundrede tusinde kroner.

 

I øjeblikket er to serbiske mænd på henholdsvis 23 og 24 år, en bulgarsk mand på 28 år samt en 27-årig dansk mand fra København varetægtsfængslet i sagen.

 

Var på vej ud af Danmark med tyvekosterne

De blev alle anholdt torsdag den 7. oktober på Sønderjyske Motorvej nær Padborg, hvor de var på vej ud af Danmark med tyvekosterne.

 

I forbindelse med anholdelsen blev den store mængde værktøj fundet i en dansk indregistreret varebil med den 27-årige mand bag rattet, mens de tre udenlandske personer befandt sig i et andet køretøj.

 

Den 27-årige mand blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg den 8. oktober varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre øvrige sigtede i sagen i første omgang blev varetægtsfængslet i en uge.

 

Retten i Sønderborg forlængede fredag den 13. oktober de tre personers varetægtsfængsling med yderligere tre uger.

 

Samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere af hensyn til den aktuelle efterforskning, hedder det i pressemeddelelsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…