De koster samfundet millioner: Danmark hænger på over hundrede syrere plus langt over tusinde andre udviste

Arkivfoto/YouTube af syrere, da de ankom til Europa

Selv om Danmark for tiden modtager meget få asylansøgere i forhold til tidligere år, løber udgifterne alligevel op.

 

Sidste år løb alene indkvarteringsudgifterne på asylområdet op i 767 millioner kroner.

 

Det beløb omfatter både nyankomne asylansøgere og afviste asylansøgere plus andre udviste, der nægter at forlade landet.

 

Og den gruppe er der rigtigt mange af.

 

Langt over tusinde nægter at forlade landet

Den 31. oktober i år sad der således i alt 1.664 udviste personer i primært de to danske udrejsecentre, Sjælsmark i Nordsjælland og Kærshovedgård i Midtjylland.

 

Blandt dem er der 852 afviste asylansøgere plus 98 andre på asylområdet, der har fået deres opholdstilladelse inddraget eller nægtet forlænget, og som nu nægter at forlade landet.

 

Hele flokken på over de 1.600 afviste og udviste personer koster ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet hver især cirka 300.000 kroner på årsbasis inklusive lommepenge og kostpenge, hvis der ikke er et cafeteria på centeret, hvor de bor.

 

De 852 afviste asylansøgere udgør langt den største gruppe. Herefter kommer en gruppe 496 personer, som er udvist ved dom, og hvor syrerne med 61 domsudvisninger har rekorden.

 

Herefter kommer en gruppe på 146 personer, der er taget i at opholde sig ulovligt i Danmark.

 

Benytter chancen til at begå kriminalitet

Med gratis kost og logi plus lommepenge under opholdet i Danmark benytter ikke så få asylansøgere og afviste asylansøgere chancen til at begå kriminalitet.

 

Sidste år blev således tilsammen i alt 184 asylansøgere og afviste asylansøgere idømt frihedsstraffe for overtrædelse af straffeloven, medens 48 blev dømt for overtrædelse af særlovene.

 

Dommene for straffeloven omfatter blandt andet i alt ti sexualforbrydelser inklusive 3 domme for fuldbyrdet voldtægt for slet ikke at tale om 71 tilfælde af vold og 64 indbrudstyverier.

 

De 48 domme for overtrædelser af særlovgivningerne omfatter blandt andet 48 tilfælde af narko og et tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse.

 

Og danskerne må leve med det, for det går meget trægt med at få dem sendt ud af landet.

 

Kun 225 afviste asylansøgere er sendt tilbage

I perioden 1. januar – 31. oktober i år er det således kun lykkedes at få 225 afviste asylansøgere sendt ud af landet.

 

Den største gruppe afviste asylansøgere på centrene udgøres i øjeblikket af 251 iranere, men af dem er det hidtil kun lykkedes at få hjemsendt syv.

 

Blandt den næststørste gruppe, der består af 61 irakere, er ikke en eneste blevet hjemsendt i løbet af de sidste ti måneder.

 

Størst held har myndighederne haft med at sende afghanere retur.

 

I alt er 16 afghanere på opgørelsestidspunktet den 31. oktober sendt ud af landet, men tilbage er der stadig 39 afghanere, der har fået afslag på asyl, og som nægter at rejse frivilligt.

 

Og dem vil Danmark takket være Talibans magtovertagelse formentlig hænge på de næste mange år plus dem, der nu stigende grad strømmer ind over grænsen.

 

Og så er der de evakuerede med en opfordring fra Tesfaye

Dertil kommer de omkring 150 afghanske familier, der er blevet evakueret på grund af Taliban, men hvad dem angår har Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) en helt speciel opfordring til danskerne.

 

Således skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse den 18. november, at:

 

”Ministerens håb er, at hver af de omkring 150 familier, som inden længe skal fordeles rundt i kommunerne, får muligheden for at blive modtaget af en dansk ven eller venskabsfamilie, som kan hjælpe dem med at blive en del af det lokale fællesskab.”

 

Så nu får asylvennerne og Bedsteforældre for Asyl formentlig travlt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…