Danskerne til grin: 70 mennesker holdt fest i indvandrertætte Vollsmose, hvor coronasmitten er tårnhøj

Foto: Privat
Coronasmitten er uhyggelig høj i indvandrerbebyggelsen Vollsmose.
Men det er der mange beboere, der blæser på.
Mindst to steder blev der holdt fester i weekenden. Den ene var en forlovelsesfest med 50-70 deltagere.
Danskerne lider under nedlukningen af samfundet. Men de fleste viser solidaritet og passer på. Danskerne er så gode til at holde smitten nede, at Danmark nu bliver fremhæver positivt i andre lande.
Onsdag roste den store tyske avis Welt  Danmark til skyerne. Danmark blev fremhævet, fordi Tysklands indsats er elendig, så smitten stiger. Man taler nu her og i andre europæiske lande om en voldsom tredje bølge.
Men den positive udvikling i smitten og åbningen af Danmark er truet af den høje smitte blandt ikke-vestlige indvandrere.
Mandag sprang incidenstallet i Vollsmose fra 535,9 til 645,3, da ti personer søndag blev testet positive. (TV2 Fyn)

Incidenstallet i Vollsmose er onsdag faldet til 612, men det er stadig mere end fire gange højere end det samlede incidenstal for Odense Kommune, der er på 128,4.

 

Incidenstallet er antal smittede pr 100.000 indbyggere. Regeringens bekymringstal er 20 og derover!
Stærk advarsel fra borgmesteren
De to fester og det høje smittetal fik Odenses borgmester å banen med en stærk advarsel.
Peter Rahbæk Juel skrev på Facebook:
Jeg er blevet gjort bekendt, at der i weekenden har været afholdt i 2 fester i Vollsmose – blandt andet en forlovelsesfest med 50-70 deltagere.
Festen foregik indenfor og pladsen var trang.
Det er i den grad, at gamble med ens medborgeres sundhed i et område, der kæmper mod corona. Det er en spand koldt vand i hovedet på det store flertal af beboere og de mange frivillige (som fx corona-ambassadørerne på billedet), der er lykkedes med at gøre Vollsmose bedst til test. Jeg synes helt ærligt, at arrangørerne skulle skamme sig!
Det er næppe gået nogen forbi, at vi lige nu kæmper en brav kamp sammen med beboerne for at få bugt med et ret voldsomt udbrud af corona.
Beboerne i Vollsmose har vist imponerende villighed til at lade sig teste. Frivillige er trådt i karakter og bruger tid og kræfter på, at hjælpe med holde motivationen oppe til test, isolation og forebyggelse.
Børnene kan ikke få lov at komme i skole, fordi der stadig er for meget smitte i området. Idrætsforeninger og fritidsliv er lukket ned. Langt de fleste beboere i Vollsmose gør det rigtige i forhold til test, isolation og forebyggelse. Og rigtig mange mærker dagligt omkostningerne ved de ekstra hårde restriktionerne, der er indført i Vollsmose.
Incidensen i Vollsmose er i dag på 612. Det er mere end 4 gange så højt som i Odense generelt. Takket være en stærk indsats af beboere og myndigheder er smitten heldigvis faldet i forhold til for 2 uger siden. Men det er stadigvæk kritisk. Og indsatsen er langt fra færdig endnu. Alt det hårde arbejde og slid kan risikere at blive hældt på gulvet af de få, der synes, de skal holde stor fest eller, som ser stort på at gå i isolation. Det er hamrende usolidarisk!
Vil I ikke love mig, at vi bruger alle vores kræfter på at få stoppet den type af adfærd? Råb højt! Nogen må ikke have hørt eller forstået det. Del gerne dette opslag og gør dit netværk opmærksom på, at de få ikke skal have lov til at ødelægge det for de mange, slutter Peter Rahbæk Juel.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…