Dannebrog som hadeobjekt – DR havde reelt sat tre venstreorienterede op mod Pia Kjærsgard

For nogle år siden udbrød en meget venstreorienteret bekendt under en samtale, at hun hader (hader udtrykt med væmmelse) Dannebrog. Det havde jeg aldrig før hørt nogen sige, så jeg ville da gerne kende årsagen. Jo, det skyldtes, at Dansk Folkeparti havde taget patent på Dannebrog.

 

Hvordan i himlens navn kan man tage patent på et flag? Dannebrog siges at være faldet ned fra himlen i 1219, og siden har det været kongens, statens og endelig den danske befolknings flag.

 

Det ophørte dog tilsyneladende i 1995, hvor Dansk Folkeparti kom i Folketinget og dermed kunne overtage danskernes flag og få det patenteret som sin ejendom.

 

Er der dog slet ingen grænser for den idioti, der kommer fra venstrefløjen?

 

Dannebrog bag formandssædet i Folketinget

Det sædvanlige baggrundstæppe ved Folketingets formandsstol skulle renoveres, og Pia Kjærsgaard besluttede som formand for Folketinget, at Dannebrog under denne renovering skulle ophænges bag talerstolen. Det var et meget smukt syn. Men Enhedslisten reagerede, som var det ISIS terrorflag, der var blevet hængt op.

 

Har man dog kendt mage. En stats nationalflag i parlamentet! Så kan det vist ikke blive værre.

 

Det blev kaldt magtmisbrug. Det blev kaldt værdiladet, som om det skulle være et skældsord. Men ja, det er i den grad ladet med værdi for os, der elsker vores land.

 

At Danmarks nationale symbol var blevet hængt op, var tilsyneladende så kontroversielt, at det var helt ubærligt.

 

Og da der overhovedet ingen problemer er her i landet, som kræver politiske løsninger, kunne venstrefløjen bruge lang tid på at harpe løs på emnet.

 

Had til Dannebrog, men…

Det er dog ikke altid, den yderste venstrefløj håner et flag. Man vælger skam, hvilke flag man hader, med omtanke.

 

Vi husker sikkert alle episoden med det tibetanske flag, da Kinas præsident kom på statsbesøg i 2012 i Danmark, hvor unge fra venstrefløjen viftede med flaget, som man mente kunne fornærme Kina.

 

Måske kan man ikke taget det for givet, at de unge demonstranter, der viftede med det tibetanske flag, tilhører venstrefløjen. De kan selvfølgelig også have været aktivister, sendt ud fra Dansk Folkeparti for at vise, at all flag matter.

 

Politiet rev flaget ud af hånden på demonstranterne, hvilket skabte en del ballade. Så justitsminister Søren Pind sørgede for, at Justitsministeriet nedsatte en undersøgelseskommission, der skulle afdække politiets rolle i sagen.

 

Her er en hel side med links til tibetanersagen. Had til Dannebrog, men stor kærlighed til et fremmed lands flag. Mon venstrefløjen selv ved, hvor hyklerisk den er?

 

Nå, bagtæppet blev renoveret og kom på plads igen. Dannebrog kom på en stang og står nu henne i siden af Folketinget. Så skulle alt vel være godt, ikke?

 

Men nej, flagkrigen fortsætter, tilsyneladende på baggrund af en mere eller mindre ukendt og meget ung forfatters udgydelser i Politiken (bag betalingsmur). Indlægget af Harald Toxværd har overskriften: “Dannebrog er et forpestet symbol på en ekstremistisk ideologi.

 

Så dermed nåede flagkrigen frem til Deadline.

 

Deadline – Debat om Dannebrog

Den 5. juli i Deadline var de inviterede, som sædvanen er, én højreorienteret og to venstreorienterede. Til denne Dannebrog-debat var det Pia Kjærsgaard, jurist og forfatter Tarek Hussein og Harald Toxværd.

 

Mine ører blev hurtigt trætte. Vi blev diverteret med nogle af Toxværds guldkorn om Dannebrog: ”Forpestet symbol på en ekstremistisk ideologi…” (hva’ba?). Der er meget mere i det samme opstyltede og studentikose sprog.

 

Efter denne svada blev det svært at holde tårerne tilbage, da han videre sagde: ”et lille eventyrsamfund, som jeg og min generation blev lovet, da vi voksede op og har fået lov til at se det afmonteret hver dag siden.”

 

Jamen, helledusseda.

 

Tarek Hussein havde ikke tidligere brudt sig om Dannebrog, men det havde ændret sig. Og vi kan sikkert alle glæde os sammen med Hussein over denne omvendelse.

 

Hussein forklarede sin afstand til Dannebrog med, at han var vokset op i efterdønningerne af 2001, hvor Dansk Folkeparti kom til magten og redefinerede, hvordan vi (altså vi danskere) diskuterede danskhed, bedst illustreret ved brug af Dannebrog i samtlige deres kampagner.

 

Han tog afstand fra Dannebrog både som et symbol på hele danskhedsdebatten og en afstandtagen fra den politik, der blev ført.

 

Hussein mente ikke, at Dansk Folkeparti skulle have lov til at få ham til at afsky Dannebrog. Så Dansk Folkeparti skulle sættes skakmat ved at han omvendte sin afsky til glæde.

 

For han vil gerne kunne føle sig dansk, være stolt af sin identitet som dansker, af den danske kulturarv (som vi går ud fra, han kender rigtigt meget til) og landsholdet, uden at han derved giver op i forhold til sit globale udsyn og det åbne sind, som han har i forhold til den omkringliggende verden og uden i øvrigt at acceptere den ekskluderende danskhed, som Dansk Folkeparti var repræsentant for gennem 0’erne, hvor man ligesom skulle (minut 19:09) ”spise flæskesteg og kunne bunde en kasse pilsnere og se Matador 45 gange.”

 

Altså det sædvanlige nonsens, der anvendes, når en muslim skal vise sin foragt for det danske folk. Foragt for et folk, som han selv ønsker at være en del af. Mere modsætningsfyldt kan det næppe blive.

 

Pia Kjærsgaard affærdigede vrøvlet. Hun troede, at vi – mon ikke hun mente muslimerne? – var kommet videre end til flæskesteg, pilsnere og Matador.

 

Men Hussein mente, at det var svært at få et andet indtryk, når Dansk Folkeparti stadig mente, at det var de ting, man skulle gøre for at opfylde partiets definition af dansk.

 

Men da Hussein med sit typisk mellemøstlige skæg, der hindrer enhver sammenligning med noget dansk, nu føler sig dansk, er han også blevet glad for Dannebrog.

 

Pia Kjærsgaards ansvar

Pia Kjærsgaard var faktisk ikke op imod to venstreorienterede, men tre. Det viste sig, da Deadline-værten, Issa Mahmoud Jeppesen, spurgte hende, om det mon ikke var hende, der direkte eller indirekte havde præget de to personers forhold til flaget.

 

Hvad i alverden mener værten dog? At Pia Kjærsgaard skulle påtage sig ansvaret for, hvilke idiosynkrasier disse to personers hoveder er fyldt af?

 

Det er måske også Pia Kjærsgaards ansvar, at en terrorsigtet, som politikerne velvilligt havde givet dansk statsborgerskab, brændte siden med korset i sit danske pas samt billedet af Jellingstenen.

 

Anklagemyndigheden vil muligvis også kræve, at den ene af de 26-årige frakendes sit danske statsborgerskab. Ja sikkert. Vi kan vist roligt gå ud fra, at ødelæggelse af passet ikke får andre konsekvenser, end at han kommer til at betale for et nyt pas.

 

Hvem tvinges til hvad?

Da Hussein nu skød med spredehagl i sit forsøg på at vise, hvor dansk han er, kan vi jo lige se på, om det er muslimerne, der tvinges til at spise flæskesteg, eller danskerne der foragtes for at spise det.

 

Skolebørn kunne berette om, hvordan de blev kanøflet af deres muslimske skolekammerater, hvis deres frokost bestod af leverpostejmadder og frikadeller.

 

Om det var omsorgen for de danske børn, eller skolerne blot gik i dhimmi-mode, skal jeg lade være usagt. Men i mange skoler over hele landet blev der på et tidspunkt serveret halalkød til alle børn, og svinekød blev bandlyst. Ville børnene have leverpostej eller frikadeller på deres rugbrød, måtte de have madpakker med hjemmefra. Tanken om at kræve, at de muslimske børns forældre smurte madpakker til deres børn, strejfede overhovedet ikke dhimmi-skolerne.

 

De nye virkelighed ramte også forretningerne. Danskerne er blevet tvunget til at spise halalslagtet kød, medmindre vi kender en landmand, der kan levere ordentligt kød eller holder os til fisk og svinekød. Og for at føje spot til skade, skal vi betale halalafgift til Muslim World League.

 

Danskernes forsøg på at få mærket halalkødet, så vi kan holde os fra det, har politikerne indtil nu afvist. I USA, hvor der er reel religionsfrihed, har man i supermarkederne en kosher-afdeling. Her ser vores grundlovssikrede religionsfrihed ud til kun at gælde én religion.

 

På Hvidovre Hospital indførtes i det skjulte halalkød, som kun kom til befolkningens kendskab, fordi det blev lækket til en befolkning, som var uvidende om, hvad et dansk hospital serverede. Det vakte i sandhed vrede.

 

Og hvad angår at ”bunde en kasse pilsnere”, burde Hussein gå en tur i byen, hvor især, men ikke udelukkende, (nogle) somaliere kun kan holde sig oprejst ved at støtte sig til en ølflaske.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…