Coronasmitten i det indvandrertætte Vollsmose er nu helt ude af kontrol – politikerne lukker øjnene for sammenhængen mellem ikke-vestlig indvandring og corona

Foto: Privat

Fra den indvandrertætte Odense-bydel Vollsmose kommer der nu stærkt alarmerende tal for coronasmittens udbredelse.

 

Ifølge TV2/Fyn viste smittetallene for torsdag, at situationen er kommet fuldstændig ud af kontrol i bydelen. På ti dage er antallet af smittede i bydelen blevet næsten femdoblet! Det er dybt skræmmende.

 

Man måler smitteudbredelsen i form af det såkaldte incidenstal – dvs. antal smittede pr. 100.000 indbyggere.

 

I den forbindelse har myndighederne formuleret en såkaldt bekymringsgrænse, der går ved et incidenstal på 20.

 

Smitten stiger dramatisk og når hidtil usete højder

Den faktiske smitteudvikling i Vollsmose omkring vinterferien har skudt denne bekymringsgrænse sønder og sammen.

 

Ifølge TV2/Fyn var incidenstallet fredag på 710,9. Torsdag var tallet 743,7. Det er helt vildt.

 

For en god uge siden var tallet meget højt: 153,1.

 

Men tallet bare fortsatte med at stige.

 

Mandag var det oppe på 634,4. Det blev slået alarm og borgmesteren kom på banen. Nu skulle der ske noget.

 

Men smitten er altså bare fortsat med at vokse. Og er i dag mere en dobbelt så højt som Kolding.

 

Fredag eftermiddag besluttede kommunen, at to skoler i Vollsmose skal lukke fra på mandag. Det drejer sig om Abildgårdskolen og H.C Andersen Skolen.

 

Denne farlige udvikling kommer oven i stærkt bekymrende udviklinger i andre indvandrertætte områder.

 

Situationen har længe været meget alvorlig i Ishøj og andre dele af Københavns Vestegn.

 

Det nylige voldsomme smitteudbrud i Kolding havde blandt andet sit udspring i en skole, hvor cirka 70 procent af eleverne har ikke-vestlig baggrund.

 

Og nu ganske kort tid efter er den altså helt gal i Vollsmose.

 

Det kan få smitten til at vokse i hele landet

Den voldsomme smitte i indvandrertætte områder er meget farlig for samfundet som helhed. Når først smitten brager igennem i et sådant område, er der alvorlig risiko for, at den breder sig til andre områder.

 

Man fik smitten i Kolding. Så fik man smitten i Fredericia, Aabenraa og andre steder.

 

På landsplan er coronasmitten tre gange mere udbredt blandt folk med ikke-vestlig baggrund end blandt folk med dansk baggrund. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

 

Denne smitteforskel mellem ikke-vestlige og folk med dansk baggrund er vokset markant siden en lignende undersøgelse, der blev offentliggjort i foråret 2020.

 

Smitten blandt ikke-vestlige forties

Men denne sammenhæng mellem ikke-vestlig baggrund og særlig høj smitte bliver i vidt omfang fortiet af politikere og medier – til trods for, at den er helt afgørende for at vurdere faren ved coronasmitten.

 

Devisen synes at være: Hellere lade problemerne vokse sig større end at se virkeligheden i øjnene omkring sammenhængen mellem ikke-vestlig indvandring og coronasmitte. Den politiske korrekthed synes i disse kredse at være vigtigere end kampen mod smitten.

 

Samtidig brager smitten igennem i nye indvandrertætte dele af landet.

 

Genåbning af samfundet

I de seneste dage har der været heftig politisk debat om en genåbning af samfundet. De borgerlige partier har lagt et voldsomt pres på regeringen for tvinge den til en langt hurtigere og mere omfattende genåbning.  Regeringen har i et vist omfang givet efter for presset.

 

Det er naturligt, at man hele tiden overvejer, om man kan genåbne dele af samfundet uden at skabe en farlig smittesituation.

 

Men det er dybt problematisk, at især de blå partier tilsyneladende interesserer sig så lidt for de omkostninger, der kan være forbundet med større genåbninger. Hos eksperterne kan man jo hente kontante beregninger, der fortæller, hvor mange indlæggelser og hvor mange menneskeliv, det kan koste.

 

Særlig problematisk er det, når der er dele af vores samfund, hvor der overhovedet ikke er styr på smitten. Det gælder altså frem for alt en række indvandrertætte områder.

 

Den slags smitteeksplosive områder er også dødsensfarlige for resten af samfundet. Når smitten er slået igennem i visse lokalområder, er der betydelig fare for, at den breder sig.

 

Hvor er de borgerlige partier henne i debatten om denne farlige udvikling? Hvor er regeringen henne?

 

Den umiddelbare reaktion i Odense/Vollsmose og i Kolding har først og fremmest været, at der skal testes langt mere. Og det er under alle omstændigheder et rigtigt skridt.

 

Men tests i sig selv er jo ikke nok til at bremse smitten og trænge den tilbage.

 

Tests kan give os et billede af situationens alvor. Men hvis der skal gøres noget ved problemerne, så kræver det samfundssind og ansvarlighed hos borgerne.

 

Nogen kunne tyde på, at der er områder i Danmark, hvor dette samfundssind og denne ansvarlighed er en mangelvare.

 

Absurd debat om corona og genåbning uden at tage smitten blandt ikke-vestlige virkelig alvorligt

I sidste ende er problemets kerne, at man har åbnet for en massiv tilstrømning til landet af befolkningsgrupper, som ikke har en ansvarlighed og et samfundssind, der tilnærmelsesvis er på højde med de værdier, som har skabt det danske samfund.

 

Hvis dette store problem ikke eksisterede, kunne vi genåbne væsentligt mere af Danmark. Men nu står vi altså med en virkelighed, hvor hurtige genåbninger let kan få smitten til at sprede sig – med de indvandrertætte områder som epicentre.

 

Det er absurd at føre en debat om genåbning uden at se denne virkelighed i øjnene.

 

Men den sammenhæng bliver fortiet af de fleste politikere og af langt de fleste medier i Danmark.

 

Tilføjelse fredag kl. 17.30:

Nu meldes der om smitte med den sydafrikanske variant af corona i det ligeledes indvandrertætte Nordvestkvarter i København. En meget alvorlig udvikling.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…