Chefanklager advarer: Sverige kan blive et tilflugtssted for terrorister, der flygter fra straf i andre lande

Foto: goyhiakompetens.se
Hvis Sverige ikke strammer sine terrorlove, risikerer vi at blive et tilflugtssted for IS-krigere.

 

Det mener Per Lindqvist, der er chefanklager ved den nationale enhed for sikkerhedssager.

 

– Jeg vil gerne sige, at det er et presserende behov, vil jeg gerne sige, siger han til Ekot.  Oplysningerne har ført til krav fra oppositionen om strengere lovgivning. 

 

Hvis der kommer flere terrorister til Sverige kan det ramme Danmark. Der er et stigende antal eksempler på kriminelle indvandrere, der krydser grænsen mellem Sverige og Danmark.

 

I andre lande er det ulovligt at deltage i en terrororganisation.

 

Men i Sverige skal du have udført en handling som at håndtere våben for at have begået en forbrydelse. Dette skyldes, at kriminalisering af medlemskab blev anset for at være i strid med foreningsfriheden i den svenske forfatning. Det blev gennemført for et år siden.

Per Lindqvist, chefanklager ved den nationale enhed for sikkerhedssager, synes det er på høje tid at stramme lovene.

 

– Det er stadig et presserende behov, vil jeg gerne sige, siger Lindqvist til Ekot.

 

Ifølge Per Lindqvist kan Sverige uden lovændring blive et tilflugtssted for IS-krigere, der prøver at undslippe retfærdighed.

 

– Hvis vi sammenligne os med lande, der har denne lovgivning på plads og har haft den på plads i mange år, så risikerer vi, at vi får enkeltpersoner, der kommer til Sverige for at undgå anklager, de ville få i andre lande. Jeg mener, det bliver et problem i fremtiden, og jeg mener, at det allerede er et problem nu, siger han til Ekot.

 

I Norge begyndte netop nu retssagen mod en kvinde, der er anklaget for at deltage i Islamisk Stat, rapporterer Ekot . Hun beskyldes for at have hørt til terrororganisationen fra 2013 til 2019.

 

På Twitter har flere udtrykt deres frustration over, at ingen endnu er retsforfulgt efter den svenske terrorlov. Herunder kriminologen og forfatteren Fredrik Kärrholm.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…