Bredt flertal om forbedret hjælpepakke til små coronaramte virksomheder

Colourbox

Der kommer nu ligestilling i lønkompensation mellem private og offentligt ansatte. Det har erhvervsminister Simon Kollerup netop oplyst på et pressemøde.

 

Aftalen bakkes op af et bredt flertal i Folketinget.

 

Aftalen betyder, at der i alt er afsat 9,5 milliarder kroner i kompensation til selvstændige erhvervsdrivende.

 

Selvstændige kan dermed få udbetalt 7.000- 10.000 kroner mere per måned. Har man som selvstændig ansatte, kan man få udbetalt yderligere 10.000 kroner per måned.

 

Selvstændige med under 25 fuldtidsansatte har indtil nu fået en kompensation på op til 23.000 kroner om måneden, hvis omsætningen er faldet med mindst 30 procent som følge af nedlukningen. Aftalen betyder, at udbetalingen nu bliver hævet til mindst 30.000 kroner.

Jakob Brandt fra de små erhvervsdrivendes organisation, SMVdanmark, roser aftalen i TV2 news. Og i en pressemeddelelse skriver:

 

Et bredt flertal i Folketinget øger kompensationen til selvstændige uden ansatte til 30.000 kr. og til 33.000 kr. til selvstændige med ansatte. Kompensationen bliver med tilbagevirkende kraft fra 9. december. Derudover er der hjælp til selvstændige med sæson- eller letfordærvelige varer.

 

”Det er ekstremt glædeligt, men også på sin plads, at et bredt flertal i Folketinget nu kommer de selvstændige til undsætning, initieret af Venstres beslutningsforslag. Vi har kæmpet i over 10 måneder for, at lønmodtagere og selvstændige bliver ligestillet, og nu sker det. Det er en kæmpe principiel sejr,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. Han henviser til, at støtten til hjemsendte lønmodtagere lige siden krisens start har været 30.000 kr. om måneden.

 

Han understreger, at det haster med at få hjælpen ud.

 

“Vi får dagligt henvendelser fra små selvstændige, der er voldsomt økonomisk pressede. Blandt vores tvangslukkede medlemmer, fx frisører, brugtbilsforhandlere og små butikker, er det ca. 30 pct., der frygter en konkurs. Så det er en økonomisk håndsrækning, der falder på et meget tørt sted for mange,” siger han.

 

Han havde dog gerne set, at kompensationen gjaldt længere tilbage end fra d. 9. december.

 

“Krisen og kompensationspakker der ikke dækker 100 pct. har efterladt et kæmpe hul i de selvstændiges kasser. Der er fortsat behov for kompensation, der dækker en større del af udgifterne – bl.a. til løn. Men det er glædeligt, at politikerne nu indser, at de selvstændige ikke er blevet behandlet ligeværdigt med lønmodtagerne,” siger Jakob Brandt.

 

Han kvitterer også for, at aftalen rummer mulighed for kompensation, hvis man brænder inde med et varelager, der er sæsonpræget eller letfordærveligt.

 

“Vi har fx medlemmer, der har litervis af julebryg på lager, og som de ikke har kunnet sælge pga. nedlukningen, og vinterkollektionerne er også ved at nå sidste salgsdato. De kan få noget kompensation, og det er meget positivt,” siger han.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…