Bilist kørte betjent ned og flygtede: Nu er 20-årig anholdt – får vi at vide, om han er dansk statsborger?

Fredag aften jagede politiet en vanvidsbilist. Det kostede en betjent uhyggeligt dyrt.

 

Betjenten var i gang med at lægge stop sticks ud på en vej i det indvandrertætte Aarhus Vest. De skulle stoppe bilisten.

 

Men i stedet for at stoppe kørte bilisten i høj fart ind i betjenten, og fortsat flugten.

 

Betjenten blev alvorligt såret. Han er i coma og i kritisk tilstand.

 

Østjyllands Politi udsendte hurtigt navn og foto på den 20-årige efterlyste.

 

Nu er han anholdt, og politiet skriver i en pressemeddelelse:

 

“I løbet af søndagen kom politiet på sporet af, hvor den 20-årige befandt sig, og kl. 23.43 blev han anholdt uden større dramatik på en adresse i Brabrand.

 

”Vi har henover weekenden efterforsket intensivt, både med henblik på at få afklaret selve hændelsesforløbet og for at finde frem til den formodede flugtbilist. Vi er derfor meget tilfredse med, at der nu er foretaget anholdelse i sagen,” siger politidirektør Kirsten Dyrman.

 

Godt en halv time inden anholdelsen af den 20-årige mand, havde den 19-årige mand, som politiet formoder sad som passager i bilen, selv henvendt sig på politigården i Aarhus. Han er foreløbigt blot afhørt til sagen, men er ikke sigtet.

 

Den 20-årige mand forventes senere i dag at blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Tidspunkt for fremstilling samt sigtelser kendes endnu ikke. Nærmere følger, når disse detaljer er på plads.

 

Hvis den 20-årige bliver dømt, så melder flere spørgsmål sig?

 

Hvor er manden statsborger?

 

Bliver han dømt til udvisning?

 

Eller er han dansk statsborger?

 

Det er ikke længere en selvfølge, at man kan få det oplyst. Således kan offentligheden ikke få at vide om den mand, der er dømt for at køre en 5-årig pige ihjel, er dansk statsborger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…