At skære sin religion ind i kroppen på sit barn er ikke frisind

Screenshot

Det danske folk er stærkt imod rituel drengeomskæring. Et myndigt individ bør selv kunne vælge om han ønsker at undvære en essentiel del af sine kønsorganer, og som barn må man kunne regne med  at have samfundets beskyttelse. Et forslag om drengeomskæring 2. behandles tirsdag i Folketinget.

 

Her er hvad der er galt med indgrebet step for step.Ved selve operationen er doseringen af narkose  uhyre svær på spædbørn, og fuld bedøvelse medfører en risiko for død eller hjerneskade. Drengen vil med sikkerhed have smerter i lang tid fremover under ardannelsen efter fjernelsen af forhuden. Såret, der jo løber i hele penis omkreds, skal have luft til heling. Den opererede penis kan således ikke pakkes vandtæt. Så urin i bleen, mange gange i døgnet, vil nå frem til spidsen af penis og føle som at “strø salt i et åbent sår” . I hjemmet vil det også være svært at docere smertestillende til det lille umælende barn de følgende uger. Omskæringer kan selvfølgelig gå galt, og der må opereres om. Det er sjældent problematisk i Danmark med de 6-10 årlige jødiske omskæringer – de mange flere muslimske mangler der desværre indberetninger på!

 

Forhuden har et væld af  funktioner. Glans er ligeså sårbar som et øjeæble, og det er selvfølgelig smerteligt, når underbukser gnides direkte herimod fordi forhuden er fjernet. En del omskårne mænd kan ikke spille fodbold og ikke cykle, fortæller de mig – det er for smertefuldt. For at afbøde overstimulation bliver nogle af de “lystige” følenerver i glans simpelthen  “døve”. Den varige “døvhed” er en forholdsvis ukendt bivirkning for de fleste danskere og den vedvarer livet ud. Det er nok også ukendt for de fleste, at et stigende antal mænd er så besværede af deres manglende forhud, at de med eksperters hjælp går gennem varierede flerårige strabadser for at trække en ny forhud frem – bogstaveligt talt med lodder og trisser (se internettet). Imidlertid får omskårne også andre negative bivirkninger i lysthuset. Der er oveni  glans “døvhed” endnu en fysiologisk grund til at deres seksuelle nydelse er varigt nedsat – ingen ved dog hvor meget –  for forhuden som også er fyldt med “lystige” nerver mangler!

 

Kan det betragtes som god sæd og en del af trosfriheden at acceptere og foretage drengeomskæring med vor nuværende viden?  Skal vi fortsat kønsstympe og riskere varige men på drenge, der opereres uden at fejle noget?  Danmark har underskrevet konventionen om barnets rettigheder. Jeg mener at barnets ret  til sikkerhed og beskyttelse trumfer forældres ret til at skære identitet ind i deres barns krop. Religiøse ritualer har altid undergået forandringer – kloge lærde har ændret dem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…