Arkitekter taler volapyk i forsøg på at vise ‘transnational solidaritet’

team of serious architects looking at miniature town model

Vi taler udenlandsk og inkluderende, så AAFX ( Aarhus Architecture Festival) har kulturligvis udarbejdet et “kuratorisk statement 2021” i forbindelse med deres festival der løber 4. -15. oktober.

 

Hør bare et par uddrag her :

“Hvordan kan arkitektur og byplanlægning bidrage til at styrke sameksistensen, tolerancen solidariteten, mangfoldigheden og omsorgen for hinanden, vores klode og fælles ressourcer i en tid præget af pandemier, migration, klimakrise, stigende race- og køns- og klassekampe m.m.? ”

 

“Vi tager blandt andet temperaturen på klodens tilstand, når vi læser Ron Frickes ikoniske film Bareka med nye briller, genbesøger hvad Frantz Fanon beskrev som kolonialismens psykologi, når vi går i dialog med prækoloniale caribiske skikke som afsæt for at opbygge en ny fælles identitet og transnational solidaritet …”

 

Den første del virker jo ret indlysende med at tage ansvar for ressourcer og de ældre – men har vi stigende kønskampe i Vesten? Jeg ved, at vi har importeret en langskægget og tørklædeklædt ideologi, der ønsker skel mellem folk, og derfor er jødehadet tiltaget og gruppens kvinder må smage deres egen religion i praksis. Folk på gulvet diskuterer også det nye fedtlag akademiske “formidlere” som æder lønninger fra de varme hænder.

 

At hente inspiration i prækoloniale skikke for at opbygge en ny fælles identitet, lyder mere som vejen til et nyt Afghanistan. Ligesom transnational solidaritet lyder som en venstresnoet kædedans med alverden mod et forestillet samme mål. Så det store spørgsmål må være:   er Århus bagefter eller bare længere fremme?

 

Arkitektskolen Aarhus har lagt hus til AAFX’s filmvisninger i forbindelse med et Åbent Hus-arrangement, Arkitektskolen har ikke aktier i AAFX.

Opdateret klokken 21…

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…