Afsløring: Over 1 milliard kroner overført af privatpersoner til Somalia, Pakistan og Afghanistan i 2020

Illustration fra HRS.no

Ikke-vestlige indvandrere i Norge sender fortsat enorme beløb til hjemlandet. Det sker på trods af coronapandemien, som har givet mange nordmænd økonomiske problemer.

 

Ialt er der i 2020 blevet overført over en milliard norske kroner fra privatpersoner i Norge til Somalia, Pakistan og Afghanistan.

 

En betydelig del af somaliere og andre fra ikke-vestlige lande er kommet til Norge som illegale migranter eller flygtninge. En stor del arbejder ikke men lever af offentlig forsørgelse. Artiklen skriver dog ikke noget om, hvorvidt det er dem, der sender penge ud af Norge til hjemlandet.

 

Den er det norske netmedie, rights.no, der bliver udgivet af organisationen HRS, der har fremskaffet de nye tal for de beløb, der er blevet overført fra privatpersoner i Norge til privatpersoner i udlandet.

 

Det er penge, som personer i Norge overfører via foretagende som Forex, Western Union og MoneyGram.

 

Overførslerne fra erhvervslivet er ikke inkluderet. Og det er banktransaktioner heller ikke. De penge folk tager med, når de eksempelvis besøger Somalia eller Pakistan er heller ikke talt med.

 

Tallene er baseret på det, der er rapporteret til Valutaregisteret.

 

Der er overført flest penge til personer i Somalia: Ialt 535 millioner norske kroner.

 

Derefter kommer Pakistan med 301 millioner. Og Afghanistan med 193 millioner.

 

Men der sendes også penge ud af Norge til mange andre lande. Omkring 100 millioner kroner til hvert af disse lande:

 

Tyrkiet, Rumænien, Filippinerne, Thailand og Kenya.

 

Hege Storhaug og Rita Carlsen, der har skrevet artiklen undrer sig.

 

Vi står igen i år med samme spørgsmål: Hvordan er det mulig for privatpersoner i såkaldt svage grupper at sende så enorme summer ud af landet?

 

Hvor kommer pengene fra?

 

“Vi regner med, at politikerne svarer som de plejer: Med absolut tavshed. Det er åpenlyst et lidt for ubehageligt spørgsmål at grave i”, slutter artiklen do kan læse i sin helhed her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…