Alt tyder på, at Folketinget skal tage stilling til en rigsretssag mod Mette F. i minksagen – 55.000 støtter nu borgerforslag

Bente Dahl Pedersen fra Skive mener, at statsminister Mette Frederiksen skal stilles for en rigsret på grund af hendes rolle i mink-skandalen.

 

Sammen med tre medforslagsstillere mener Bente Dahl Pedersen, at Mette Frederiksen skal for en rigsret, fordi hun krævede alle mink aflivet uden at have en lovhjemmel. Det skete på et pressemøde 4. november.

 

Derfor har Bente Dahl Pedersen stillet et borgerforslag. Hvis der er mindst 50.000, der støtter et borgerforslag, så skal det behandles i Folketinget.

 

Borgerforslaget har her til morgen fåret 54.752.

 

Så nu er der næppe nogen vej uden om:

 

Socialdemokratiet kommer i al offentlighed til at redegøre for deres holdning til denne rigsretssag.

 

Det samme gør de andre partier, der støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg. Hvis Inger Støjberg skal for en rigsret for at have brudt loven, hvorfor skal Mette Frederiksen så ikke?

 

Det bliver uhyre interessant at følge, hvad Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Venstre, De Konservative svarer på det spørgsmål.

 

Et borgerforslag bliver formelt set ikke automatisk fremsat i Folketinget, selv om det har over 50.000 støtter.

 

Det er nemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre som i følge grundloven fremsætte forslag i Folketinget.

 

Derfor skal partierne i Folketinget nu formelt tage stilling til, hvem der vil fremsætte borgerforslaget som beslutningsforslag.

 

Det vil være nærliggende for Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, der begge stemmer imod en rigsretssag mod Inger Støjberg. Men andre partier, som for eksempel Venstre, der har kritiseret Mette Frederiksens beslutning, kan også tænkes at stå bag borgerforslaget.

 

Man kan endnu nå at støtte borgerforslaget her:

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06220

 

Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu

ID: FT-06220

 

Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inc avlsdyr.

 

Pga der er mange misvisende forhold der er foregået , mht til forsvaret , politi og beredskabsstyrelsen , samt vognmænd og minkavlere
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…