4 typer annoncer på Google i 2021

Helt overordnet findes der to måder, du kan blive vist i Googles søgeresultater – organiske søgeresultater og betalte annoncer.

 

Først og fremmest er der de organiske søgeresultater, hvor Google viser brugeren de søgeresultater, den tror er de mest relevante. Her er det gratis at blive vist, men det kræver at man optimerer sine sider mod det ord eller udtryk, som brugerne benytter når de søger.

 

Den anden slags er betalt annoncering, også kaldet Pay-Per-Click eller PPC. Her betaler man – som begrebet indikerer – pr. klik. Det vil siger, at man betaler, hver gang nogen klikker på ens annonce.

 

PPC-annoncering kan både være på platforme som Facebook, Instagram eller Amazon og på søgemaskiner som Bing og Google. I 2021 er Google Ads den mest brugte form for Pay-Per-Click-annoncering i verden.

 

Hvis du gerne vil annoncere, men er ny inden for digital markedsføring, så kommer her en introduktion til de fire typer annoncer, der findes på Google.

 

1.      Google Search Ads

Search Ads er de tekstannoncer, der bliver vist øverst og nederst i søgeresultaterne, og som er markeret med “Ad”. Reglen er, at kan kun kan optage én plads i søgeresultaterne.

 

Som navnet “Search” indikerer, så dukker denne type annonce kun op, når man aktivt søger på et bestemt udtryk. Det er Google, der beslutter, hvilke annoncer der er relevante at vise for en søgning.

 

En fordel ved Search Ads er, at man kan tilføje forskellige typer udvidelser til sine annoncer. På den måde kan din annonce blive vist sammen med supplerende oplysninger om din virksomhed – f.eks. telefonnummer, adresse, bestemte undersider eller – som noget helt nyt – billeder.

 

 

2.      Google Display Ads

Display Ads er annoncer i billedform og bliver vist på websites eller apps, som minder om dine og som dine mulige kunder muligvis befinder sig på. Display Ads vil altså blive vist, uden at brugeren selv har bedt om det.

 

Display Ads er et godt valg, når du gerne vil målrette din markedsføring mod en bestemt aldersgruppe, et bestemt køn eller folk med bestemte interesser.

 

Fordi Display Ads ofte består af bannere med billeder og tekst, har du mulighed for at gøre brug af visuelle virkemidler til at fange brugerens opmærksomhed. Og jo mere du bliver eksponeret, jo større mulighed er der for at øge kendskabet til dit brand.

 

3.      Google Video Ads

Google som bekendt YouTube, og derfor har man mulighed for at annonce direkte gennem videoplatformen.

 

Annoncerne består af videoer, der normalt varer mellem 6 og 15 sekunder. Videoerne vises enten før videoen afspilles eller efter. Annoncerne kan også vises i YouTube-videoer, som er indlejret direkte på andre sider, f.eks på fx nyhedssites.

 

Videoerne vil være med til at øge kendskabet til dit brand.  Og bliver brugerne eksponeret for dine annoncer tilstrækkelig mange gange, kan du være heldig og være top of mind næste gang, de skal vælge leverandør til den ydelse, de har brug for.

 

4.      Google Shopping

Med Google Shopping har man mulighed for at få sine produkter vist direkte i søgeresultaterne ved relevante søgninger.

 

Ved Google Shopping-annoncer kan der altid billede og pris. Du har mulighed for at lede brugeren direkte hen på produktet på din hjemmeside, og derfor kræver det selvfølgelig, at du har en webshop.

 

Til forskel fra de tre andre typer annoncer, kan du godt få vist flere produkter i Google Shopping. Og er du heldig, kan du både blive vist med en Shopping-annonce og en almindelig Search-annoncer, når folk søger på et produkt, der minder om det, du tilbyder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…