Så fik Dansk Folkeparti sit fængsel i udlandet: Tre hundrede udenlandske kriminelle skal afsone i et fængsel i Kosovo

Fremover skal udenlandske kriminelle ikke regne med en behagelig afsoning i et dansk luksusfængsel.

 

Efter dom vil de tværtimod blive overført til et fængsel i Kosovo på Balkanhalvøen i det tidligere Jugoslavien.

 

Det fremgår af en aftale, som Dansk Folkeparti tirsdag aften indgik med regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF.

 

Ifølge aftalen drejer det sig om tre hundrede fængselspladser, som Danmark vil komme til at disponere over i Kosovo, hvor fængselsdirektøren vil være dansk.

 

Efter hvad Den Korte Avis erfarer, vil den formelle aftale mellem Danmark og Kosovo blive underskrevet i næste uge.

 

Har kæmpet for det gennem de sidste mange år

Begejstringen var til at tage og føle på hos Dansk Folkepartis to forhandlere, Peter Skaarup og Karina Adsbøl, da aftalen tirsdag aften kom i hus.

 

”Dansk Folkeparti har sat nogle gevaldige aftryk i den nye ordning for Kriminalforsorgen, og vi er ovenud tilfredse med resultatet,” siger Peter Skaarup til Den korte Avis og fortsætter:

 

”Det her er noget, vi har kæmpet for i årevis. Udenlandske kriminelle har ikke noget at gøre i danske fængsler, og kan man ikke sende dem hjem, får vi nu mulighed for at sende dem til afsoning i Kosovo.”

 

En billig løsning

Peter Skaarup understreger, at der er tale om en billig løsning.

 

”De udenlandske kriminelle, der bliver overført til Kosovo, bliver indsat i et eksisterende fængsel, så vi skal altså ikke til at bygge et nyt,” pointerer Peter Skaarup og fortsætter:

 

”Desuden er udgifterne per indsat meget lavere end i Danmark, så her bliver der også en stor besparelse.”

 

De penge, der spares, skal ifølge Peter Skaarup bruges til at tiltrække aspiranter til uddannelsen som fængselsbetjente. De er i øjeblikket på SU, men vil fremover få en elevløn, som muliggøres af besparelserne på de udenlandske kriminelle.

 

”Der er i øjeblikket stor mangel på fængselsbetjente, og ved at give en regulær elevløn håber vi at kunne tiltrække også lidt ældre elever med familier,” lyder det fra Peter Skaarup.

 

De skal jo ikke resocialiseres

Hos regeringen er justitsminister Nick Hækkerup (S) tilfreds med aftalen om at leje et fængsel i Kosovo.

 

”En af fordelen ved at gøre det er, at de jo skal ikke resocialiseres til at komme tilbage til samfundet, fordi de ikke skal være i Danmark bagefter. Derfor kan vi på en behændig måde flytte hele den her gruppe, så de afsoner et andet sted,” siger han til DR TV

 

Tre hundrede nye fængselspladser i Danmark

Udover de tre hundrede nye fængselspladser i Kosovo skal der også skaffes lidt over tre hundrede nye fængselspladser i Danmark.

 

Og der er hårdt brug for dem i og med, at de danske fængsler inden aftalen kom i hus, stod til at mangle omkring et tusinde fængselspladser i 2025.

 

Dertil indeholder aftalen andre DF-tiltag som for eksempel oprettelse af et bandefængsel og etablering af et nyt og nationalt arresthus på Sjælland til fire hundrede indsatte, hvor det skal være sværere at komme i kontakt med de indsatte.

 

Derudover vil partierne bag aftalen frigøre flere fængselspladser via de såkaldte udslusningsfængsler, der er en slags pensioner, hvor man kan sidde den sidste del af afsoningen.

 

Ligeledes åbner aftalen også mulighed for at afsone den sidste del af straffen i fodlænke i hjemmet.

 

Aftalen gælder for Kriminalforsorgens virke i perioden 2022 – 25. Budgettet for i år er på 3,2 milliarder kroner og vil i 2025 være på knap fire milliarder kroner.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…