Tyrkiets præsident Erdogan ydmyger EU’s ene leder, Ursula von der Leyen, og den anden leder, Charles Michel, gør sig selv til grin

Tyske Ursula von der Leyen og belgiske Charles Michel er de to ledere i EU-systemet. Von der Leyen er formand for EU-Kommissionen, og Charles Michel er præsident for Det Europæiske råd, hvor EU-landenes regeringer sidder.

 

Forleden besøgte de Tyrkiets brovtende islamistiske præsident Erdogan i Ankara. Her blev von der Leyen ydmyget. Og bagefter gjorde Charles Michel sig selv til grin

 

På den video, som vi bringer her, kan man se, hvad der skete.

 

Brede ’tronstole’ til mændene – ingen stol til den kvindelige leder

Da de to EU-ledere skulle sætte sig for at tale med Erdogan, viste det sig, at de tyrkiske værter ikke havde nogen stol til Ursula von der Leyen!

 

De to mænd, Erdogan og Michel sad og bredte sig i hver sin fornemme ’tronstol’, mens von der Leyen rømmede sig og ventede på, at nogen skaffede hende en plads.

 

Til sidst fik hun noget at sidde på. Men det var i en sofa, der var placeret et godt stykke fra de to mænd.

 

Den brovtende islamist ville ydmyge en kvinde

Der var ikke noget at tage fejl af: Dette var en målrettet ydmygelse af von der Leyen.

 

Måske ville islamisten Erdogan ydmyge hende, fordi hun var kvinde – i hans verden skal kvinder jo kende deres plads under mændene. Måske ville han ydmyge EU ved sin groft uforskammede behandling af von der Leyen.

 

Sandsynligvis var den brovtende islamist ude på at gøre begge dele.

 

Samtidig opnåede han en sideeffekt, som sikkert har passet ham godt: Han fik EU-formand Charles Michel til at tage sig ynkelig ud.

 

Et EU-skvat

Michel burde have nægtet at tage plads, da det viste sig, at der ikke var en stol til von der Leyen. Og han burde have truet med at udvandre, hvis der ikke blev rettet op på situationen.

 

I stedet klynker han, vrider hænder og giver udtryk for skyldfølelse:

 

”Jeg skal ikke skjule, at jeg siden da ikke sover godt om natten, fordi disse scener bliver ved med at løbe gennem mit hoved” siger han nu.

 

”Hvis det var muligt, ville jeg rejse tilbage og rette op på sagen,” siger han til avisen Handelsblatt.

 

Det lyder jo ikke specielt overbevisende, efter at han lod von der Leyen totalt i stikken i situationen og lod Erdogan trække EU rundt ved næsen – endnu engang. Michel nøjes da også med at kalde ydmygelsen af von der Leyen for ”beklagelig”.

 

Erdogan opnåede lige, hvad han ville. Han fik placeret EU i en skvattet rolle – vel vidende, at EU ikke kunne finde ud af reagere kontant på frækheden.

 

Denne hændelse føjer sig ind i en lang række af lignende optrin, hvor Erdogan har givet den som stærk mand over for EU. Ganske vist er Tyrkiet dybt afhængigt af EU. Men den tyrkiske tyran ved, at EU har det med at gå baglæns, så snart han puster sig op.

 

Tyrkerne gider ikke engang komme med en beklagelse

Tyrkerne gider ikke engang komme med en beklagelse af hændelsen.

 

Udenrigsminister Cavusoglu kalder kritikken for ”unfair”. Og han hævder uden at blinke, at den manglende stol til Ursula von der Leyen var helt i overensstemmelse med det forslag til placering af mødedeltagerne, som EU selv var kommet med!

 

Det skulle altså være EU, der havde foreslået, at von der Leyen først skulle have lov til at stå rådvild midt på gulvet, mens mændene bare satte sig – hvorefter hun blev sendt hen i en sofa i den bagerste del af lokalet …

 

De konservative og socialdemokraterne vil bringe sagen op i Europa-Parlamentet. Det vil der blive brugt en del ord på.

 

Men næste gang vil Erdogan bare fortsætte med sine grovheder. Og EU vil vige og vride hænder, mens rådspræsidenten forsikrer, at han skam sover dårligt over Erdogans provokationer.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…