Da hun bad eleven om at sætte sig, trak han en pistol – ny hverdag for skolelærer i indvandrertæt område

Skuespillerinde og producent Paula Ternström har taget et job som lærer. Det har givet hende chokerende oplevelser.

 

I sidste uge rettet en gymnasieelever et skydevåben mod hendes ansigt, fordi hun irettesatte ham. “En elev truede læreren med skydevåben og skabte kaos”, skriver Aftonbladet  (Læs også Fria Tider)

 

Paula Ternström, 57, er kendt som skuespillerinde fra SVTs 80-serie “Varuhuset” og “Svenska hjertan”, som også var en stor seer-succes i Danmark.

 

Men under koronapandemien har hun været nødt til at tjene penge på andre måder, og hun tog derfor et job som lærervikar.

 

”Kun tre dage efter, at jeg var begyndt, oplevede jeg, at en elev satte et skydevåben mod mit ansigt, da jeg bad ham om at sætte sig ned.” Det skrev hun i et Facebook-indlæg sidste fredag ifølge avisen.

 

Det hele skete, mens hun underviste i spansk på en gymnasium i Spånga tidligere på ugen. Spånga ligger i en af de mest berygtede indvandrertætte forstæder til Stockholm.

 

Hun fortæller Aftonbladet, at en af ​​de mandlige studerende, der “var ret stor, meget større end jeg er”, opførte sig støjende. Hun bad ham derfor om at sætte sig ned.

 

– Så satte han pludselig et skydevåben mod mit ansigt, siger Paula Ternström til avisen.

 

– Jeg nåede knap nok at blive bange, men spurgte ham, om han truede mig. Så fjernede han hurtigt våbenet.

 

Derefter gik en falsk brandalarm i gang via en mobiltelefon. Og eleven forsvandt ud af klasseværelset og tog sin mobiltelefon med sig.

 

Paula Ternström siger, at hun som lærer er begrænset i sine muligheder for at gribe ind. For eksempel er det hende der kunne blive indrapporteret, hvis hun greb fat i en elev.

 

Ifølge Ternström bør der være sikkerhedsvagter på skolen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…