Afrikaner boede på fredelige Fyn, og hans ekskone kaldte ham “moderat muslim” – så kom den frygtelige sandhed for en dag

En 31-årig mand fra Gambia boede på Nordøstfyn. Han giftede sig med en dansk kvinde, som var konverteret til islam – sammen har de to børn. Parret var gift i 2014-20, men så blev de skilt.

 

Trods skilsmissen søgte ekskonen at fremstille gambianeren som en “moderat muslim”. Men under retssagen kom den frygtelige sandhed for en dag.

 

Hyldede IS og havde videoer med halshugninger og rabiate fantasier om at dræbe vantro

Den afrikanske mand havde grusomme videoer fra Islamisk Stat med halshugninger og henrettelser liggende på sine elektroniske enheder. (fyens.dk)

 

Materialet tæller blandt andet ucensurerede propagandafilm med afhugninger, henrettelser og likvideringer blandet sammen med mandesang a capella med lovprisninger af Allah, kalifatet, Islamisk Stat og sejren over de vantro.

 

Dertil kom en række bøger og tidsskrifter med forherligelse af Islamisk Stat og pligten til at slå hedninge, jøder, korsfarere, kriminelle og fjender af islam ihjel på forskellig vis.

 

Mange af dokumenterne havde konkrete anvisninger på, hvad man skulle gøre for at slå flest mulige mennesker ihjel, skriver avisen, der har fulgt retssagen.

 

Alligevel har mandens ekskone, der er konverteret til islam, omtalt ham som “moderat muslim”.

 

Ekskonen: Han var bare “moderat-doven muslim”

Ifølge ekskonen havde hun den klare opfattelse, at hans holdning til det at være muslim var meget afslappet. Hun kaldte ham ligefrem for “en moderat-doven, ramadan-muslim”, som sjældent tog i moskeen til fredagsbøn og kun praktiserede sin religion, når han havde tid eller lyst til det.

 

Han overholdt overholdt fastemåneden Ramadan og kunne citere vers fra Koranen, men uden at kunne forstå eller tale arabisk – stadig ifølge konen.

 

Kvindens omtale af eksmanden rejser unægtelig spørgsmålet: Hvis denne tilhænger af Islamisk Stats rabiate og morderiske islamiske synspunkter skal kaldes “moderat muslim” – hvordan i alverden ser en rabiat muslim så ud?

 

Ekskonens glansbillede

Retssagen afslørede manden som voldsdyrkende islamist og terrorsympatisør.

 

Ekskonens omtale af ham som en “moderat-doven, ramadan-muslim” må ses som et forsøg på at dække over hans fanatiske og voldsekstremistiske synspunkter.

 

Måske har hun villet give hjælpende hånd til sin forhenværende mand. Måske har hun villet stille sig selv i et gunstigere lys ved at fremstille ham som langt mere uskyldig, end han er.

 

Den frygtelige sandhed

Da politiet gik denne “moderate muslim” efter, kom den frygtelige sandhed frem i lyset:

 

Han sympatiserede med Islamisk Stats terror. Han svælgede i islamistiske voldshandlinger.

 

Retten fandt ham skyldig i at støtte og rådgive personer, der havde til hensigt at begå terrorhandlinger samt at forsøge på at skaffe økonomisk støtte til Islamisk Stats terrorvirksomhed i Mali og Libyen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra politiet.

 

Propagandakanal for Islamisk Stat

Manden er også fundet skyldig i via internetportalen Telegram at have udbredt propaganda fra Islamisk Stat, navnlig med fokus på, hvordan man undgår at blive opdaget, når man kommunikerer på denne internetportal.

 

Desuden er han dømt for at have oprettet en lukket kanal på Telegram, hvor han gemte en meget stor mængde propagandamateriale – herunder opskrifter på at lave bomber og gift, henrettelsesvideoer samt talrige opfordringer til at slå vantro ihjel.

 

På kanalen offentliggjorde han også opfordringer til muslimer om at gå i krig mod Kina ved at begå drab og foretage kidnapninger.

 

Kanalen blev oprettet i et forsøg på at skjule propagandamateriale for myndighederne, efter at Telegram i samarbejde med Europol havde lukket og slettet en lang række brugerkonti, der indeholdt ulovligt materiale fra Islamisk Stat.

 

Anklager: “Udfordrende sag”

“Det har været en udfordrende sag, fordi vi har haft en tiltalt mand, som har arbejdet med at hjælpe andre med at slette deres elektroniske spor. Det har været kompliceret at skulle bevise, at den nu dømte faktisk var identisk med den person, der stod bag det ulovlige materiale på Telegram. Men det lykkedes heldigvis”, siger specialanklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

 

Den 31-årige er dømt efter straffelovens §114e, der handler om at støtte terrorvirksomhed, straffelovens §136 stk 1 og 2, der handler om offentligt at billige terror og opfordre til en forbrydelse, samt straffelovens §114b, der handler om forsøg på at finansiere terrorvirksomhed.

 

Den 31-årige mand blev anholdt den 11. december 2019 på en gård lidt uden for Munkebo på Fyn.

https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/31aarig-idoemt-2-aars-faengsel-og-udvisning-for-stoette-til-islamisk-stat/2021/03/18

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…