30-årig mand ”beriger” det danske samfund: tyveri af bil, vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel uden kørekort, udsættelse af andres liv for fare, vold mod politiet – har vi glemt noget?

Danske politirapporter giver et levende billede af den ”berigelse” af den danske trafikkultur, der har fundet sted i de senere år. Her er et aktuelt eksempel fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

 

En 30-årig mand fra Haderslev bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Manden er sigtet for blandt andet vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel i frakendingstiden, kørsel til fare for andres liv og vold mod politiet.

 

En politipatrulje lagde mærke til mandens særprægede kørsel ved 9-tiden tirsdag.

 

Hamrede bevidst ind i politiets patruljevogne

Et hurtigt tjek af nummerpladen viste, at bilen var stjålet.

 

Da patruljen gjorde tegn til, at manden, der kørte en VW Passat, skulle standse, forsøgte han i stedet at køre fra politiet.

 

Politiet optog forfølgelsen af bilisten. Det udløste en vanvidskørsel gennem Haderslev og omegn. I Hoptrup (se foto) kørte manden gennem bymæssig bebyggelse med cirka 140 km i timen.

 

På et tidspunkt ramte manden en kantsten, så hans bil punkterede på et fordæk. Men det forhindrede ham ikke i at køre videre. Undervejs slingrede han bevidst frem og tilbage, så politipatruljen ikke kunne komme ind foran ham.

 

Så skred hans bil på tværs af vejen, og hele tre patruljevogne lukkede den inde. Men det fik bare manden til eskalere sin vanvidskørsel. Han kørte frem og tilbage i et forsøg på at skubbe patruljevognene væk! Det mislykkedes dog, og manden blev anholdt.

 

Hvem søren kan han mon være?

Nu er manden sigtet for 40 (fyrre) forhold. Bilen er beslaglagt, så man kan finde ud af, hvem der ejer den, og overveje eventuel konfiskation.

 

Der gives ikke nærmere oplysninger om, hvilken baggrund vanvidsbilisten har.

 

Men man har jo lov at gætte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…