25-årig fra somalisk miljø skudt og dræbt i Aarhus – nu er tre mænd tiltalt for drabet

Tre mænd på 23, 25 og 28 år er tiltalt for at have skudt og dræbt en 25-årig mand på en parkeringsplads i Tilst i februar sidste år. Det skriver Østjyllands Politi

 

Det 25-årige offer medlem af den såkaldte Kalmargadebande. En gruppering i det nordvestlige Aarhus præget af drenge og unge mænd med somalisk baggrund. Den mulige tilknytning har politiet ikke villet kommentere. Det skriver EB.dk

 

Det var kort før midnat torsdag den 27. februar 2020, Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var blevet affyret flere skud på en parkeringsplads på Søhøjen i Tilst. Da politiet ankom til stedet, fandt man en 25-årig mand siddende livløs i en bil på parkeringspladsen. Manden var blevet ramt af flere skud, og han blev kort tid efter erklæret død.

 

Nu er tre mænd på 23, 25 år 28 år blevet tiltalt for drabet samt for våbenbesiddelse på offentligt tilgængeligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

 

”Det er en skærpende omstændighed, at drabet har fundet sted på et offentligt sted ved brug af skydevåben. Derfor er der også rejst tiltale efter straffelovens § 81 b, som betyder, at straffen, såfremt de tiltalte bliver kendt skyldige, potentielt kan forhøjes med indtil det halve,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

De to mænd på 24 og 28 år er desuden tiltalt for forsøg på manddrab ved at have planlagt at dræbe en eller flere andre personer. Dette blev dog aldrig til noget, idet politiet under en ransagning beslaglagde flere skydevåben med tilhørende ammunition, som de to mænd også er tiltalt for at have været i besiddelse af.

Omfattende efterforskning

Efter drabet iværksatte politiet en omfattende efterforskning for at finde frem til de formodede gerningsmænd. Efterhånden som politiet fik indsamlet flere oplysninger, blev efterforskningen koncentreret om de tre mænd, og det førte til, at de i juni 2020 blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. De har siden den 10. juni 2020 siddet varetægtsfængslet i sagen.

 

”Det er vores opfattelse, at drabet skyldtes uoverensstemmelser i det kriminelle miljø,”, siger Jesper Rubow.

 

De tre mænd er også tiltalt for besiddelse og salg af narkotika. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen skal for retten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…