Ung mand fik 18 frakendelser af kørekortet og 130.000 kr i bøde – på én aften

Arkivfoto
Den 7. januar om aftenen forsøgte en 18-årig mand at køre fra politiets videobil.
Da politiet fik set nærmere på videoen, så de noget ret usædvanligt.
Den unge mand havde kørt vanvidskørsel i et omfang, der sjældent er set.
Resultatet blev 10 ubetingede og 8 betingede frakendelser samt 3 klip.
Højeste hastighed 194 km/t. I alt 130.000 kr. i bøde.
Alt sammen på en enkelt aften.
Det skriver Sydjyllands Politi på twitter.
 Det afspejler, at den 18-årige blandt andet ti gange gange undervejs har kørt dobbelt så stærkt som tilladt og to gange kørt over for rødt. Med de kommende regler for vanvidskørsel var han blevet fængslet og bilen konfiskeret oveni, siger Mads Bruhn Lund, der er operativ leder i færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, ifølge TV2.
Ritzau har talt med politiet og har en mere udførligt beskrivelse:

 

En betjent blev opmærksom på en Ford Mondeo med en ung mand bag rattet, der kørte i vestgående retning med cirka 189 kilometer i timen.

 

Han var imidlertid ikke interesseret i at snakke med politiet, og han stak fluks af i højt tempo, hvilket indledte en biljagt, der endte med at strække sig over mere end 36,5 kilometer.

 

Eftersættelsen bød blandt andet på en tur ind forbi Esbjerg, hvor flugtbilisten formåede at køre 133 kilometer i timen i en byzone, hvor hastighedsgrænsen var 50 kilometer i timen.

 

Senere fik politiet målt den 18-åriges hastighed til 194 kilometer i timen i en landevejszone nær Varde, hvor hastighedsgrænsen var 80 kilometer i timen.

 

Biljagten kulminerede dog omkring klokken 21.00, da den 18-årige parkerede bilen i en indkørsel nær Janderup og stak af til fods.

 

På det tidspunkt var politiets hundepatrulje allerede tilkaldt, og det lykkedes hurtigt at få pågrebet føreren af bilen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…