18-årig kørte helt vildt i det indvandrertætte vestlige Aarhus med politiet i hælene – forsøgte at skjule sig i en grøft, men det endte i en ynkelig forestilling

Natten til mandag lige efter midnat dirigerede en politipatrulje fra Østjyllands Politi en 18-årig bilist ind til siden til et rutinetjek. Det foregik på Ravnsbjergvej i Viby i det indvandrertætte vestlige Aarhus. Politirapporten bringer beretningen.

 

Den 18-årige bilist syntes helt åbenbart ikke, at han ville tjekkes af politiet, så han trådte på speederen. Patruljen satte efter ham med udrykningen tændt.

 

Undervejs øgede den 18-årige farten, mens han kørte ad Ravnsbjergvej og Ringvej Syd. Politipatruljen vurderede, at han på et tidspunkt var helt oppe på omkring 200 km/t.

 

Fem gange kørte han direkte over for rødt uden at bremse eller sætte farten ned. I krydset Ringvej Syd/Christian X’s Vej mistede han kontrollen over bilen og kørte ind i et skilt og et buskads.

 

Politirapporten oplyser, at bilen fik store materielle skader. Men den 18-årige kom umiddelbart ikke noget til, og han nåede at løbe fra stedet, inden patruljen kom frem.

 

Vaks politihund fandt manden på bunden af en grøft

En hundepatrulje blev tilkaldt, og politihunden var ikke længe om at opspore den fartgale bilist.

 

Hunden snusede sig først frem til den 18-åriges jakke, som var smidt bag et buskads nogle få hundrede meter fra den havarerede bil.

 

Den søgte videre og fandt den 18-årige. Han lå på bunden af en grøft og trykkede sig flad i håbet om, at hverken hund eller betjent ville opdage ham. En temmelig ynkelig forestilling.

 

Han blev anholdt af hundeføreren og taget med på politistationen. Slut med at give den som vanvidsbilist i den omgang.

 

’Serieforbrydere’

Men han skal nok forsøge sig igen i det vestlige Aarhus. I hvert fald er det ganske almindeligt, at den slags bilister er ’serieforbrydere’.

 

De bliver gang på gang taget for grove og farlige færdselsforseelser.

 

Det er således almindeligt, at sådanne typer kører uden kørekort. Vanvidsbilisten her havde da heller ikke førerret til bilen. Det er han blevet sigtet for.

 

Dertil kommer en stribe andre sigtelser for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre over for rødt fem gange, for at køre for stærkt og – en af de virkelige specialiteter i disse miljøer – for at stikke af fra et færdselsuheld.

 

Helt efter bogen.

 

Afstumpet og asocialt

Det er afstumpet og asocialt.

 

Afstumpet, fordi man er ravende ligeglad med, om man med sin kørsel udsætter andre for fare.

 

Asocialt, fordi man på den allergroveste vis demonstrerer sin foragt for de fælles regler og normer i samfundet.

 

Færdselsforseelser har som bekendt været et udbredt fænomen i Danmark gennem årene. Men nu ser man stadig mere af en vildskab og hensynsløshed, som går væsentligt længere, end vi har været vant til.

 

Specielt i visse indvandrermiljøer findes der en total foragt for den traditionelle trafikkultur. Den Korte Avis har leveret et hav af eksempler gennem årene.

 

Hvis man vil finde nye eksempler, skal man bare stille sig op langs visse veje i og omkring det vestlige Aarhus.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…