Alkoholfri vin til studenterløjerne

Colourbox

Glæden havde ingen grænser, da børnebørnene fik beskeden om, at de fik lov til at n fejre deres studentereksamen med rundkørsel fra hjem til hjem. 13 års skolegang er kronet med held, og i den kommende uger vil gaderne været præget af unge menneskers jubelhyl og dansen rundt om lokale mindesmærker.

 

En del af de unge vil uden tvivl være lettere påvirket af dåseøl, når de når frem til hjemmene. Det er der tradition for, men hvis de unge ikke skal ryge fuldstændigt ud i hegnet af beruselse, skal det her som forbrugeroplysning berettes, at der rent faktisk findes et pænt udbud af alkoholfrie vine, som er velegnet til at udgøre hovedingrediensen i en frugtpunch. Det var måske en overvejelse værd?

 

Boblevin

 

Vinicola Angelo Rocca & Figli, 2019 8 Secco Prosecco, Veneto DOC, Agrate Brianza, Lombardiet, Italien – Kampagnepris 79,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinhuset blev grundlagt i 1880 af Francesco Rocca og har været i familiens ubrudte eje siden. Den mousserende vin her er fremstillet af 100% Giera druer, som tidligere hed Prosecco-druer. Farven er strågul, og duft og smag er frisk og saftig. En dejlig aperitif til fest og farver, som også kan bruges til frokostretter.

Importør: Amka, Randers

 

Hvidvin

 

Weingut Karl Erbes, 2018 Ürziger Würzgarten, Feinherb (halvtør), Ürzig, Mosel, Tyskland – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Som tilhænger af tyske vine siden midten af 1950’erne er vor det en stor tilfredsstillelse at notere, at danske vinnydere i dag i stadig større omfang tager sydlige nabos nektarvine til sig og er parat til at betale prisen for høj kvalitet. Den aktuelle vin, som er lavet på Riesling drue, vokser på rød skifer og er et mesterstykke ud i godt håndværk. Prøv selv!

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Azienda Agricola Torre Rosazza, 2018 Sauvignon Blanc, Friuli Colli Orientali DOC, Veneto, Italien – Normalpris 125 kr. – Tilbud: 2 flasker for 200 kr.

 

Vingården tilhører det megastore italienske vinfirma Genagricola i Triest, som fra grundlæggelsen i 1851 og frem til i dag har foretaget en enorm ekspansion og nu råder over 13.000 hektarer marker fordelt på 25 gårde i eget eje. Vinen er frisk og frugtig med behagelig, karakteristisk duft og smag af hyldeblomst. Fantastisk som ledsager til paté og italiensk salami.

Forhandler: Supermarco, København SV

 

Weingut Nittnaus, 2019 Chardonnay, Burgenland, Gols, Østrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 135 kr. for 2 flasker hos MENY.

 

Familien Nittnaus hører til i eliten af østrigske vinavlere og har været i spil i de sidste 300 år. I dag ledes vinhuset af brødrene Andrea og Hans Michael Nittnaus, og de forstår til fulde at udnytte det specielle mikroklima, som man finder i det nordlige Burgenland på østsiden af Neusiedler See. Vinen er lavet på Chardonnay druer og fremstår fed og cremet i smagen meget lig fætrene fra Bourgogne.

Importør: GOBIvin, Valby

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Rosévin

 

Château de Berne, 2019 Inspiration, Côtes de Provence AOP, Lorgues, Frankrig – Normalpris 159,95 kr. – Tilbudspris 129,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Inspiration er en superb vin, som giver et blændende indtryk af de provencalske aftryk på vin af høj kvalitet, når den er bedst. Vinen er sammensat af de klassiske druetyper Grenache Noir, Cinsault og Syrah, og i flaske og glas fremstår den smukt laksefarvet med aroma og smag af fersken, ribs og jordbær. Serveres som velkomstdrink eller som ledsager til grillet fisk, f.eks. ørred.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Maîtres Vignerons de la Presqu’île Saint-Tropez, 2019 Note Bleue, Côtes de Provence AOP, Gassin, Var, Frankrig – Normalpris 114,95 – Tilbud 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Vinproducenten er en sammenslutning af 9 vindomæner, der blev grundlagt i 1964, og som har til huse på halvøen St. Tropez. Her finder man et terroir, som er perfekt til at lave vin af høj kvalitet. Godt hjulpet af årligt 3000 timers sol og kølige vinde fra Middelhavet. Note Bleue er lavet af 80% Cinsault og 20% Grenache druer. En sand tørstslukker – også selvom man ikke bør drikke vin for tørst.

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Rødvin

 

Weingut Goldaxel, 2017 Spätburgunder Spätlese Trocken, Rheingau, Johannisberg, Tyskland – Kampagnepris 118 kr.

 

Tysk rødvins kvalitet har gennem tiderne været heftigt disputeret. Vinbøndernes teknik har naturligvis været i orden, men når klimaet er ustabilt, kan modenheden gå til både den ene og den anden side. Men nu er globale opvarmning kommet med en hjælpende hånd, og Goldaxels Spätburgunder (Pinot Noir) druer kommer nu til fuld udfoldelse. Kvalitet og værdi ligger langt over prisen.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Château Regismont, 2018 Duberny, Coteaux d’Ensérune IGP, Pay d’Oc, Frankrig –

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Normalpris 90 kr. – Tilbudspris 75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er lavet af en blanding af Merlot og Cabernet Sauvignon druer og er en fuldgod ledsager til barbecue-retter. Den er blød i munden, men viser alligevel et godt bid som følge af en god portion tanniner. Senere på sæsone kan den anbefales til fuglevildt serveret med en gorgonzolasovs.

Importør: Vinslottet, Greve

 

Cantine Franco Serra, 2016 Barbera d’Alba Superiore DOC, Mombaruzzo, Piemonte, Italien – Normalpris 84,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 125 kr. – På telefon 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Bag vingården står familien Sperone, der gennem fire generationer har spillet en stadig større rolle i italiensk winebusiness. Først en lille vermouth-produktion i Torino, dernæst vingård i Apulien, så storproduktion af kvalitetsvin – og spiritus i Milano udvidet med ny vingård i Piemonte. Mottoet har fra starten været: Høj kvalitet – moderat pris. Og sådan får man succes.

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…