Jeg vil kun høre kirkeklokker i det offentlige rum – forbyd muslimsk bønnekald i Danmark

Af Martin Henriksen. Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

 

For en uges tid siden kom det frem, at Fredens Moske i Aarhus ved Gellerup offentligt har indkaldt til muslimsk bøn. Det skete med henvisning til coronakrisen, og efter tilladelse fra myndighederne og i samarbejde med Gellerup Kirke. Der var altså endnu engang tale om, at forvirrede politikere, pladderhumanistiske myndighedspersoner og naive præster lod sig misbruge af kyniske muslimer til at fremme islams sag i Danmark.

 

Som kristen undre det mig dybt, at præster der har læst teologi i mange år, kan mene at det er en del af deres præstegerning at missionere for islam eller for andre trosretninger for den sags skyld. Præster skal missionere for kristendommen. Præster skal ikke missionere for islam.

 

At missionere for en anden trosretning går direkte imod deres opgave, og husk på at selveste Jesus direkte advarer imod falske profeter i Det Nye Testamente. Kan det siges mere klart? Jeg går udfra, at grundlæggende kendskab til de skrifter, der danner grundlag for kristendommen, stadig er obligatorisk læsning for præster.

 

Men på den anden side, så kan man måske ikke forvente andet, når statsminister Mette Frederiksen (S) udnævner Joy Mogensen (S) til kirkeministeren – Joy Mogensen, der som borgmester i Roskilde var med til at åbne en tyrkisk Erdogan-moske. Ja, her går det søreme godt.

 

Fredens Moske vil ikke tage afstand fra Islamisk Stat

Som Den Korte Avis har skrevet om, så vil Fredens Moske ikke tage afstand fra Islamisk Stat. Det vil sige, at Gellerup Kirke samarbejder med en moske, som ikke vil tage afstand fra en muslimsk terrorbevægelse, der slår kristne ihjel. At samarbejde med den slags mennesker er, efter min opfattelse, intet mindre end forræderi mod kristendommen og mod Danmark. Muligvis ikke i juridisk forstand, men det er forræderi i moralsk forstand. Hvordan kan det være andet? Kan man kalde det andet? Det mener jeg ikke.

 

Og hvis det er fordi, de pågældende præster gerne vil række hånden ud til herboende muslimer for at få dem over i den kristne fold, hvilket sådan set kan være fornuftigt og prisværdigt, men så gå ud fra jeres kirker og mød de almindelige muslimer i supermarkedet, på gaden eller hvor det nu kan være. Læg en strategi for det. Få de almindelige muslimer væk fra moskeerne og væk fra imamerne, istedet for at blåstemple imamerne.

 

Jeg kan garantere jer for, at der kommer ikke en flod af næstekærlighed med retning mod hverken kristne eller mod alle mulige andre ikke-muslimer, hvis imamerne får det, som de vil have det. Så god er verden ikke.

 

Vi bliver simpelthen nødt til at insisterer på, at der er nogle principper, som vi ikke vil gå på kompromis med. Vi skal heller ikke gå på kompromis med vores egen kultur og nationale identitet, som, uanset om man tror eller ej, er koblet op på vores kristne kulturarv. Danmark har en Grundlov, som slår fast at folkekirken har særstatus. Jeg vil ikke opgive det i tolerancens navn. Så må folk fortsætte med at kalde mig for intolerant, hvis ikke det kan være anderledes.

 

Vi, danskere, skal simpelthen til at tage os sammen og blive bedre til at værdsætte og kæmpe for vores egne traditioner og for vores egen kulturelle identitet. Vi skulle også gerne have noget at give videre til vores efterkommere.

 

Er det virkelig for meget at forlange, at præster sætter sig ind i, hvem man samarbejder med? Er det virkelig for meget at forlange at der bare er lidt kampmod og livskraft hos dem, der har til opgave at formidle og sprede det kristne budskab? Nej, det er det ikke.

 

Og er det virkelig for meget at forlange, at flertallet af politikerne på Christiansborg tager sig sammen, og forbyder muslimsk bønnekald i det offentlige rum? Nej, det er det ikke.

 

Danmark er ikke et islamisk land, Danmark er og skal vedblive med at være en kristen nation.

 

Jeg vil kun høre kirkeklokker i det offentlige rum. Forbyd muslimsk bønnekald i Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…