EU’s ‘udenrigsminister’ truer Israel – Østrig advarer, men Jeppe Kofod bakker op

Josep Borrell og Jeppe Kofod

Vi er efter min opfattelse taget som gidsler af Socialdemokratiets udenrigspolitik i spørgsmålet om Israel og palæstinenserne.

 

Jeppe Kofod deltager i al ubemærkethed i udenrigsministermøder med EU’s udenrigsminister Josep Borrell og EU’s øvrige udenrigsministre.

 

Onsdag d. 26.5 var der et sådant af slagsen, og her truede Borrell med, at EU måske ville indføre økonomiske sanktioner mod Israel, hvis landet i samklang med Trumps peaceplan foretager annekteringer på Vestbredden.

 

Borrells kritik af og trussel mod Israel er dybt uretfærdig og afspejler udelukkende hans forudindtagede sympati for islam og hans afgrundsdybe fordom mod Israel:

  • Borrell gør sig blind for, at de israelske annekteringer udelukkende sker i Zone C på Vestbredden, som Israel iflg Oslo-aftalerne af 1993 havde og har retten til, indtil der efter en 5 årig overgangsperiode kunne sluttes en endelig fred. Det tidspunkt oprandt imidlertid aldrig, fordi palæstinenserne ikke vil freden.
  • Borrell gør sig blind for, at Oslo-aftalerne nu på 27 år ligger døde, og at Israel gennem hele denne periode blevet bombarderet med raketter og invaderet af palæstinensiske selvmordsbombere, som den palæstinensiske ledelse har glorificeret som martyrer og økonomisk præmieret deres familier.
  • Borrell gør sig blind for, at Trumps peaceplan blot er et udtryk for, at fredsprocessen fra 1993 nu endeligt afgår ved døden. Og det er ikke et øjeblik for tidligt, for den har aldrig hjulpet palæstinenserne, der af deres hæslige politiske lederskab er blevet fastholdt i rollen som ofre uden en fremtid, og den har aldrig givet Israel fred. Tværtimod
  • Endelig gør Borrell sig også blind for, at Trumps peaceplan rent faktisk ikke er en trussel mod palæstinenserne, men mod Israel. Trumps krav om, at palæstinenserne får deres egen stat, at de israelsk bosættelser på Vestbreddens Zone A skal fastfryses, og at den nye stat skal have en hovedstad, der grænser op til Østjerusalem, har allerede splittet israelerne, og det vil blive langt værre, når og hvis bosættelser på Vestbredden må forlades.

 

Det er ubegribeligt, at Socialdemokratiet lægger stemmer til Borrells og EU’s udenrigspolitik, men sådan er det altså. Men at de borgerlige politikere finder sig i denne favorisering af Palestinian Authority og Hamas på bekostning af det demokratiske Israel. Det er ubegribeligt.

 

Heldigvis er der da også blandt de europæiske udenrigsministre nogle, der vender sig imod at blive taget som gidsler af Borrell med hans sympati for Iran, Tyrkiet og Rusland og med front mod USA og Israel.

 

Udenrigsministrene for Østrig og Ungarn advarede på mødet i onsdags Borrell mod fordomme og dobbeltmoral.

 

De advokerer for, at EU skal føre en udenrigspolitik, der hjælper palæstinenserne til en stat og knytter EU sammen med USA og Israel. Danmark burde uden tøven støtte Østrigs og Ungarns protest mod bureaukraten Borrell, men det gør vi ikke. Vi lever tilsyneladende fint med, at Jeppe Kofod på vegne af Socialdemokratiet har taget os alle som gidsler for EU’s ulykkelige udenrigspolitik.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…