Vejret slår kolbøtter, men vinen er stabil

Vejret slår nogle gevaldige kolbøtter her i starten på 2020’erne. Svaner og blåmejser har lagt an til redebygning, og vandfyldte enge er fyldt med skræppende gæs, som retteligen burde opholde sig i Sibirien. Intet er, som det tidligere var – næsten! For en ting er i hvert fald sikkert: Vinbranchen sørger stadig stabilt for, at vi kan fylde god vin i glasset. Så verden er heldigvis ikke helt af lave.

 

Casa El Escoces Volante, 2017 Papa Luna, Calatayud DO, Aragón, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 90 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset ligger i den nordøstlige del af Spanien sydvest for byen Zaragoza, og dets spanske navn betyder ”Den flyvende skotte”, idet ejeren, Norrel Robertson, er skotte og hjælper spanske vindyrkere med at få maksimal kvalitet ud af deres vinmarker. 

 

Denne vin er lavet af Garnacha druer fra gamle stokke og peppet op med Shiraz og Mazuelo druer, der fremstår særdeles velsmagende i glasset.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

 

 

 

 

 

 

Domaine Soleyrade, 2018 Côtes du Rhône ACRC, Sérignan du Comtat, Den sydlige Rhône-dal, Frankrig – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 103 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

Læs også
Nu er vinhøsten godt i gang

 

Vinen er fremstillet økologisk på lige dele Grenache fra 50 år gamle vinstokke og Syrah fra stokke, som har 30 år på bagen. Næsen er karakteriset af ved duften af friske røde og mørke bær af blomme- og kirsebærtypen, mens smagen har fylde og kraft i den lange krydderifulde finale.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Plaisir de Merle, 2017 Cellarmaster’s Selection, Simonsberg, Paarl, Western Cape, Sydafrika – Kampagnepris 125 kr. hos udvalgte Meny- og Spar-butikker. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 86419600.

 

Vingårdens historie går tilbage til 1688, da en ung fordrevet huguenot, Charles Marais, stak spaden i jorden og anlagde vinmarker ved foden af Drakenstein-bjergene i Cape-provinsen. Den aktuelle udgave består af en række druesorter: 54% Cabernet Sauvignon, 28% Shiraz, 9% Cabernet Franc, 5% Malbec og 4% Petit Verdot, og dette mix giver frugt, fylde og dybde, som sætter relief på en god gammeldags kalvenyresteg.

 

Importør: Amka, Randers

 

Læs også
Efteråret kræver fyldigere vin

Bodega Lanzaga, 2017 LZ, Rioja Alavesa DOC, Lanciego, Spanien – Normalpris 114,95 kr. – Tilbudspris 65 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

For nogle få årtier siden var vinene fra Rioja alle danske vinnyderes kæledægge. Vanilje-smagen fra de nye egetræsfade overdøvede den kraftige Tempranillo-drue, men vi elskede den. I dag er Rioja-vinene nærmest frankofile i smagen, og LZ, der er lavet det flittige tusindben, Telmo Rodrigues, som har et konsulentben nede i tønden overalt i Spanien, er ekstremt aromatiske og elegante. Og prisen er slet ikke til at kimse ad. 

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Cantina di Negrar, 2018 Appassimento, Rosso Veneto IGT, Negrar, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 150 kr. for to flasker.

 

Vinhuset Negrar er berømt for at have opfundet en af danskernes yndlingsvine, den let bitre, men fyldige Amarone. Nu har husets vinmager Danielle Accordini blandet sig frem til denne Passito, der består af druer, som har ligget til tørre under ventilation i 60 dage og derefter modnet på egetræsfade. Resultatet er en let og frisk vin uden Amaronens ofte for store tyngde.

 

Læs også
Flotte vine til eftersommerens udsatte familiefester

Importør: GOBIvin, Valby

 

Bodegas y Viñedos Monteabellon, 2018 Acappela, Ribera del Duero DO, Burgos, Spanien – Normalpris 95,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker. 

 

Monteabellon er en familievingård, der blev startet i år 2000 i Nava de Roa kommunen i Ribera del Duero vinområdet. Her ejes 70 hektarer marker, som er beplantet med Tempranillo druer. Da disse endnu ikke har fået alderens kraft og styrke, er vinen ung og frisk at drikke nu, men har man tålmodighed er den udstyret med et stort gemme-potentiale.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Vini Sélection, 2016 Clement V, Côtes du Rhône AOP, Camaret sur Aigues, Provence, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 6 flasker for 450 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Læs også
Sprælske vine til Indian Summer

Vini Sélection er et fransk vinengrosfirma med hovedsæde i Provence. Det ledes af direktør Pascal Maillet, der har fundet og videreformidlet den meget drikkelige vin til bl. a. Danmark. Navnet Clement V relaterer sig til en af de mange paver, som i 12-1300-tallet holdt til i Avignon og af stor tørst medvirkede til en forædling af vindyrkningen i Rhône-dalen.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Cantina Museo Albea, 2017 Gran Maestoso, Puglia IGP, Alberobello, Apulien, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr.

 

Vinhuset ligger i den af solen nærmest hvidbrændte by Alberobello på Italiens Støvlehæl i syd, der er udpeget som UNESCO Verdensarv. Vinen har rigtig gode takter og tangerer det bedste af Primitivo-druens formåen. Muligvis har den høje standard noget at gøre med, at husets vinmager A. Mourad er oplært af en af Italiens ypperste ønologer, professor Riccardo Cotarella. 

 

Forhandler: Supermarco, København S

 

Læs også
Perler fra Languedoc-Rousillon

La Famille Perrin, 2017 Château de Beaucastel, Côtes du Rhône AOC, Orange, Rhône-dalen, Frankrig – Kampagnepris 95 kr.

 

Perrin-familiens historie går tilbage til det 16. århundrede, da den ædle Pierre de Beaucastel i 1549 købte en lade med tilhørende land i landsbyen Courthézon og opførte slottet Château de Beaucastel. Vinlusen satte i sidste halvdel af 1800-tallet produktionen ud af spil, og den kom først i gang igen, da slottet blev overtaget af en Gabriel Tramier og markerne genbeplantet. Svigersønnen Pierre Perrin og senere dennes sønner og i dag sønnesønner fortsatte og fortsætter med biodynamiske ambitioner og fremstiller fremragende vin, som den aktuelle.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg. www.smv.dk

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…