Politikerne solgte statens vaccinefabrik til arabisk sheik – hvad nu?

Den saudiarabisk ejede AJ Vaccines ligger på Seruminstituttets grund

Side om side med Statens Seruminstituttet på Artillerivej på Amager ligger der en vaccinefabrik, der er ved at udvikle en vaccine mod corona og sygdommen covid-19.

 

Men danskerne skal ikke glæde sig for tidligt.

 

Vaccinefabrikken, der engang var ejer af den danske stat, blev i 2016 solgt af den danske regering til en saudiarabisk sheik.

 

Den arabisk ejede vaccinefabrik på Amager, fortæller i en pressemeddelelse, at den er i gang med at udvikle en vaccine for covid-19.

 

Abdulaziz Al Jomaih ejer vaccinefabrikkens produktion

Den danskejet vaccinefabrik var tidligere en del af Statens Seruminstitut. Vaccinefabrikken ejes nu af den arabiske sheik, Abdulaziz Al Jomaih.

 

Den saudiarabiske sheik, Abdulaziz Al Jomaih købte i 2016 – med en rabat på 270 millioner kroner – vaccinefabrikken for 15 millioner kroner. Solgt af den danske stat og godkendt af Folketinget.

 

Det betyder, at Abdulaziz Al Jomaih i dag ejer vaccinefabrikkens produktion, og han bestemmer dermed suverænt, hvem der skal købe fabrikkens produkter og til hvilke priser.

 

Skulle de lykkes for fabrikken at fremstille en effektiv vaccine mod covid-19, sidder han dermed på en guldgrube, der kan måle sig med kortsigtet olieproduktion.

 

I stedet må danskerne nu fra sidelinjen høre på, hvordan køberen sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih og hans firma AJ Vaccines påstande om, at de er i fuld gang med at udvikle en vaccine mod coronavirus til det private marked i statens tidligere lokaler på Amager. Dør om dør med Statens Serum Institut.

 

Tilmed er det skatteyderne, der må betale sheikens husleje, kan Ekstra Bladet lørdag berette.  Det er Ekstra Bladet som siden 2017 i flere artikler har afsløret det skandaløse salg og dets konsekvenser for danskerne.

 

Borgerlige og socialdemokratiske regeringer er ansvarlige for salget

Som Ekstra Bladet formulerer det, så skete salget under ledelse af de daværende sundhedsministre Nick Hækkerup (S) Sophie Løhde (V) og igangsat af daværende finansminister Bjarne Corydon (S).

 

Det skete på trods af advarsler fra Rigsrevisionen, der ifølge Ekstra Bladet blandt andet skrev, at:

 

‘Sundhedsstyrelsen finder, at den optimale måde at sikre vaccineforsyningen i Danmark i en pandemisituation vil være en national produktion af influenzavaccine,” fremgår det af advarslen fra Rigsrevision, som fortsætter:

 

”SSI (Statens Seruminstitut – red.) oplyser, at det er muligt at omstille instituttets vaccineproduktion fra poliovaccine til influenzavaccine, men at instituttet ikke har midler til at udarbejde en decideret plan herfor. Instituttet har dog haft sonderinger på området”

 

Igen i 2011 advarede en analyserapport om, at ”lande uden statslige vaccineproduktioner var sårbare over for de private producenters strategiske overvejelser omkring prissætning og produktionsmængder,” skriver Ekstra Bladet

 

Asger Aamund forsøgte at købe statens vaccineproduktion

Allerede da det i 2003 kom frem, at der var overvejelser om at frasælge statens vaccineproduktion, meldte erhvervsmanden Ager Aamund sig på banen som en mulig køber via Bavarian Nordic, som Aamund på det tidspunkt var storaktionær i.

 

Han mente, at vaccineproduktionen burde forblive på danske hænder.

 

På det tidspunkt var Lars Løkke Rasmussen (V) sundhedsminister i Anders Fogh Rasmussens regering.

 

”Løkke fortalte os, at de som liberalt ledet regering gerne ville af med den statsproducerede medicinalproduktion, og de ville gerne have, at vi blev enige om et bud,” fortæller Ager Aamund til Børsen.

 

Det blev dog aldrig til noget på trods af rykkere fra Asger Aamund, som rystede på hovedet, da han hørte om salgssummen.

 

”Jeg er da helt sikker på, at vi var kommet til at bruge meget mere end 15 millioner kroner. De 15 millioner kroner er jo nærmest en symbolsk værdi,” sagde han til Børsen den 17. februar 2017, efter at Ekstra Bladet havde afsløret salgssummen.

 

Shariasheik med tilknytning til Det Muslimske Broderskab

Manden, der nu suverænt bestemmer, om det er danskerne, der skal nyde godt af en eventuel vaccine mod covid-19 og til hvilke priser, er en berygtet sheik.

 

Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih er i spidsen for Aljomaihfamilien, der tilhører den absolutte magtelite i Saudi Arabien.

 

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at familien giver store donationer til Det Muslimske Broderskab, der har tætte forbindelser til den palæstinensiske terrororganisation Hamaz.

 

Ligeledes har både engelske og amerikanske myndigheder sat Det Muslimske Broderskab i forbindelse med terror og terrorfinansiering.

 

Ligeledes er familien storinvester i sharia-investeringsbanken Arcapita, der af Ekstra Bladet beskrives således:

 

”Alle bankens aktiviteter overvåges nøje af et udvalg af islamiske præster. De er ansvarlige for, at alle investeringer overholder det ultrakonservative islamiske lovsystem sharia, som forbyder eksempelvis alkohol, svinekød og tobak – og straffer utroskab og homoseksualitet med piskeslag eller henrettelse.”

 

Tilbage står, at medens hele verden står og venter på en vaccine mod covid-19, er de bedrøvelige kendsgerninger, at en eventuel dansk produktion er i lommen på et shariapræsteskab, der donerer terrorbevægelser.

 

Takket være utroligt naive danske politikere på begge fløje.

 

Læs også:

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/vi-var-advaret-nu-udvikler-shariasheik-coronavaccine/8090454

 

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/aamund-tidligere-var-bavarian-klar-til-at-koebe-statens-vaccineproduktion-50vu0

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/sharia-sheik-koeber-statens-vaccinefabrik/6529301

 

https://denkorteavis.dk/2020/vi-solgte-dansk-produktion-af-vaccine-til-saudi-arabien-nu-betaler-vi-prisen/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…