Utroligt: Ulve dræber får på stribe – men myndighederne arbejder nu ihærdigt på at øge ulvebestanden

Colourbox

Naturstyrelsen Drabstallene stiger.

 

I maj sidste år kunne den vestjyske fåreavler, Jørgen Blazejewicz, konstatere, at han i løbet af et par år har mistet omkring to hundrede får efter ulveangreb.

 

Og i januar i år fortalte fåreavler Martin Thøgersen til Dagbladet Holstebro-Struer, at han har mistet omkring 90 får til ulven.

 

Der er tale om både døde og skambidte får, der har måttet aflives for at befri dem for deres ufattelige lidelser, efter at ulven har haft fat i dem.

 

Ulven angriber ikke kun fordi den er sulten. Den angriber i blodtørst.

 

Lukker et stort skovområde – en hunulv skal have fred til at føde

Men der er ikke ulve nok i Danmark, mener fredningsmyndighederne.

 

Her arbejder man ihærdigt på at øge ulvebestanden i den danske natur, og har nu mere eller mindre lukket et stort skovområde af for offentligheden.

 

Det sker af hensyn til en hunulv, der skal have fred til at føde.

 

Således skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse, at:

 

”Igen i år har et ulvepar slået sig ned i Stråsø Plantage syd for Holstebro, og de forskere, der er ansvarlige for at overvåge ulven i Danmark, har nu vurderet, at hunulven er drægtig,” og derfor skal offentligheden holde sig væk, hedder det videre:

 

”Ulven er en beskyttet art, og Naturstyrelsen indskrænker derfor i en periode frem til og med 15. august færdslen for besøgende i et afgrænset område af Stråsø Plantage, så de ynglende ulve kan få fred og ro.”

 

Man må dog gerne gå en tur i området, men kun på stemte skovveje, lyder det i pressemeddelelsen fra skovrider Poul Ravnsbæk:

 

”Alle er velkomne til fortsat at gå en tur i området, men af hensyn til de ynglende ulve skal man holde sig til bestemte skovveje i en del af Stråsø Plantage. Vi indskrænker færdslen allerede nu for at tage højde for den nuværende situation med ekstraordinært mange besøgende.”

 

Har pligt til at sikre, at ingen forstyrrer ulvene unødvendigt

Ulven er fredet og underlagt den strengeste beskyttelse i EU, hedder det i pressemeddelelsen, og det indebærer blandt andet, at Danmark er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret og særligt ikke i yngletiden.

 

Og de offentlige myndigheder har da også sat et stort mandskab ind for at sikre, at ingen generer de fåredræbende og blodtørstige ulve unødvendigt.

 

Det er således forskere fra Aarhus Universitet, DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi og Naturhistorisk Museum Aarhus, der er ansvarlige for at overvåge ulven i Danmark på vegne af Miljøstyrelsen.

 

Normalt bekæmper mand skadedyr, men det farligste og mest rovgriske skadedyr i den danske natur beskytter man med mandsopdækkende overvågning.

 

Læs mere her:

https://folkebladetlemvig.dk/artikel/ulveangreb-har-kostet-vestjysk-f%C3%A5reavler-200-f%C3%A5r

 

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/18-dr%C3%A6gtige-f%C3%A5r-fundet-skambidt-ved-ulfborg

 

Læs pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet her:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgxwHNCsntCrZxzSbhhLtLPPfFSfl

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…