Udviste kriminelle asylansøgere hærger Midtjylland, efter at Mette F. droppede Lindholm – nu vil Pia Kjærsgaard have en forklaring

Afviste asylansøgere og kriminelle skal bo på Kærshovedgård - Foto: Statsfængslet Midtjylland

Der kommer en løsning inden 2021, forsikrede udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S) til Pia Kjærsgaard, da hun i folketinget den 3. oktober 2019 ville vide, hvornår regeringen finder en erstatning for øen Lindholm til anbringelse af dybt kriminelle udlændinge på såkaldt tålt ophold.

 

”Så spørger fru Pia Kjærsgaard: Er der præsenteret en løsning inden 2021? Det kan jeg love dig for. Det er der helt sikkert,” bedyrede Tesfaye over for Pia Kjærsgaard under debatten i Folketinget.

 

Nu nærmer 2021 sig med politiske stormskridt, men der er endnu ikke kommet nogen løsning fra Mattias Tesfaye, og Pia Kjærsgaard har tabt tålmodigheden.

 

”Jeg har nu kaldt ministeren i samråd om sagen, og jeg vil have en forklaring på, hvorfor ministeren ikke, som han lovede for næsten et år siden, stadig ikke vil beskytte danskerne mod udviste udlændinges kriminalitet ved at finde et andet sted end den øde ø Lindholm at anbringe dem,” siger Pia Kjærsgaard til Den Korte Avis.

 

Tesfayes problem bliver ikke mindre af, at regeringen ifølge BT allerede har brugt rub og stub af de 759 millioner kroner, som den forrige regering havde afsat til det nye udrejsecenter for kriminelle udlændinge på tålt ophold.

 

”Nu har regeringen brugt alle pengene, der var afsat til et nyt udrejsecenter, og det viser bare, at Mette Frederiksen overhovedet ikke prioriterer det her problem. Det er et svigt,« sagde Venstres næstformand, Inger Støjberg (V), til BT i lørdags.

 

Ville sætte en stopper fra hærgen fra udenlandske kriminelle på tålt ophold

Grunden til, at årstallet 2021 spøger, er den enkle, at det var det tidspunkt, den tidligere regering havde planlagt at tage Lindholm i brug som udrejsecenter for udviste kriminelle.

 

Formålet var at isolere de udviste kriminelle og dermed begrænse deres kriminelle aktiviteter og samtidig gøre tilværelsen så sur for dem, at de frivilligt ville forlade landet.

 

”Tålt ophold skal være så utåleligt som muligt,” som daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) dengang udtrykte det.

 

Øen skulle således erstatte udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande kommune, hvor de udenlandske kriminelle var anbragt og stadig er anbragt takket være Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye.

 

Og det mærker lokalbefolkningen.

 

Vold, trusler og tyverier

Således kunne BT i lørdags berette om overfald mod lokalbefolkningen med slag og spark og trusler med store knive.

 

”Det er utrygt for alle, og man føler sig magtesløs, selv om lokalpolitiet forsøger at stoppe overfaldene og tyverierne. Jeg har efterhånden mistet troen på, at de kriminelle udlændinge bliver flyttet fra Kærshovedgård, selv om politikerne har stillet os det i udsigt,« siger en af naboerne til Kærshovedgård, Ole Tranberg, til BT.

 

Men hvis Ole Tranberg her tænker på Mette Frederiksens regering, kan han godt glemme alt om det. Som nævnt har Mette Fredriksen for længst brugt de over syv hundrede millioner kroner, den tidligere regering havde afsat til et nyt udrejsecenter.

 

Og dermed ladet befolkningen i Midtjylland i stikken.

 

Lokale socialdemokrater til Tesfaye: Rub neglene og find en anden løsning

Medens BT i lørdags havde Kjærshovedgård og friminaliteten fra udrejsecentret på programmet, fulgte Ekstra Bladet trop.

 

Således kan avisen efter en aktindsigt hos Midt- og Vestjyllands Politi afsløre, at alene efter at rød blok præsenterede sit såkaldte ”forståelsespapir” i juni 2019, har politiet rejst i alt 86 sigtelser mod beboere fra Kærshovedgård for blandt andet vold, hærværk, tyveri og hashhandel.

 

Hos de lokale socialdemokrater i Ikast-Brande Kommune opfordrer man regeringen og Mattias Tesfaye til at rubbe neglene og finde en løsning.

 

”Det vigtigste for mig er, at de her folk skal sendes hjem. Og så synes jeg, at man skal have fundet et mindre centralt sted, for jeg hører, at primært Bording er presset,” siger Frank Heidemann, der er 2. viceborgmester for Socialdemokratiet i kommunen til Ekstra Bladet.

 

Han medgiver avisen, at det er på tide, at Mattias Tesfaye skal se at få rubbet neglene:

 

”Ja, det synes jeg faktisk, at han skal. Jeg ved godt, at der er corona og alt det der, men det synes jeg da,” siger Frank Heidemann til Ekstra Bladet.

 

Efter pres fra DF: Lindholm kom på finansloven for 2019

Det var under finanslovsforhandlingerne i slutningen af 2018 og efter pres fra VLAK-regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, at det blev besluttet at afsætte de nævnte 759 millioner kroner til et udrejsecenter på den ubeboede ø Lindholm i Faxe Bugt.

 

Indtil afstemningen den 19. december 2018 om projektet havde der været usikkerhed om Socialdemokratiets holdning, men partiet valgte at stemme hverken for eller imod.

 

Øen havde tidligere siden 1926 været forsøgsstation for kvæg og svin, der var mistænkt for at være alvorligt syge som følge af virussygdomme som for eksempel svinepest og mund- og klovsyge, der kunne risikere at ramme den danske kvægbestand.

 

Af samme grund var øen omgivet af store sikkerhedsforanstaltninger med blandt andet en sikkerhedszone på hundrede meter ud fra kystlinjen og skudsikre ruder samt adgang forbudt for alle uden speciel tilladelse.

 

Men i 2018 blev forskningen flyttet andre steder hen og staten overtog bygningerne, som VLAK- regeringen som nævnt besluttede at indrette til udrejsecenter med plads til mellem 100 og 125 udviste kriminelle plus bevogtningspersonale, efter at bygningerne var blevet renoveret og renset for virus med videre.

 

Krigsforbrydere, mordere, voldtægtsforbrydere og andre af samme slags

Da beslutningen om Lindholm blev truffet i november 2018 var der tale om 75 udviste kriminelle på tålt ophold, der skulle flyttes fra Kærshovedgård til Lindholm.

 

Det drejede sig dengang blandt andet om tolv voldtægtsforbrydere, atten krigsforbrydere eller folk, der havde begået alvorlige forbrydelser i deres hjemlande for slet ikke at tale om otte, der havde begået drab eller havde været involveret i drabsforsøg.

 

Der er dels tale om personer, som Danmark ikke vil vide af, men som heller ikke kan hjemsendes på grund af internationale konventioner, der forbyder at hjemsende folk, hvis de risikerer tortur eller dødsstraf, hvilket der jo nok er et par af krigsforbryderne, der kan regne med.

 

Endelig er der tale om kriminelle, hvis hjemlande nægter at tage imod dem, hvis de hjemsendes med tvang.

 

De er her således alle på tålt ophold, hvor meningen er, at det skal være så utåleligt som muligt, for nu at bruge Inger Støjbergs ord, at de frivilligt forsvinder ud af landet.

 

Men indtil da hænger altså Danmark og danskerne på dem til en årlig udgift på 300.000 kroner per person, og takket være Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye kan de fortsat færdes frit blandt danskerne.

 

Eneste krav er, at de skal overnatte på Kærshovedgård.

 

Læs også:

https://www.bt.dk/politik/nye-overfald-paa-naboer-til-udrejsecenter-det-er-utrygt-for-alle

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/udviste-asyl-ansoegere-undgik-oeen-nu-stiger-kriminaliteten/8283439

 

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/slut-med-virus-forskning-efter-92-aar-lindholm-har-lavet-sit-sidste

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…