Udenlandske studerende havde glædet sig til Sverige – men det, de oplever, har gjort dem bange, og nu vil de bare væk

Skyderier, røverier, knivstikkerier, voldtægter og skolebrande.

 

Nu er det bare blevet alt for meget for de udvekslings- og internationale studerende, der har fået en bolig i Sverige, hvor de har fået en studieplads.

 

De vil ikke længere bo i ghettoen ‘Tjärna Ängar’ i Borlänge, i Sverige. Nu vil de væk fra området på grund af den stigende voldskriminalitet.

 

Der er 400 udenlandske studerende.

 

” Vi kræver et sikrere sted, stigningen i voldelig kriminalitet i området får studerende til at føle sig usikre og stressede, siger en af initiativtagerne Mufassireen Ahmed til det svenske Nyhetsbyrån.

 

De studerende har samlet nogle af deres oplevelser. De har været vidne til og oplevet alt fra røverier til voldtægter. Mange studerende har endda været vidne til knivstikker og hørt pistolskud, mens de studerede i deres værelser.

 

Ahmed har sammen med en studerende mere, Huld, skrevet et brev til myndighederne, hvor der står, at de studerende lider både fysisk og mentalt, hvilket påvirker deres studier negativt. Nogle studerende har endda for tidligt afsluttet deres studier og forladt Sverige, fordi de følte sig usikre. Mange udvekslingsstuderende har investeret store summer for at studere i Sverige og havde høje forventninger til deres ophold.

 

Studerende er også skuffede over, at de ikke har fået en chance for at opleve svensk kultur, da området stort set er befolket af indvandrere og ikke-etniske svensker.

 

– Jeg føler mig usikker, når jeg går ud om natten. En gang blev jeg efterfulgt af en bande, så jeg ringede til mine venner. Mange piger føler, at nogen følger efter dem, siger Ahmed.

 

Ahmed og Huld udtrykte i brevet, at situationen er kritisk, og at begivenhederne er rapporteret til politiet. Eleverne fortjener et bedre sted, forklarer Ahmed. De skal være tættere på byens centrum, et sted med jobmuligheder og virksomheder i nærheden, med lavere kriminalitetsrate.

 

Ifølge svensk politi er Tjärna Ängar klassificeret som en ghetto med høj voldskriminalit med mange indvandrere og flygtninge fra konfliktområder som Afghanistan, Somalia og Irak. Somaliere er den største demografiske gruppe i området.

 

Ahmed fortalte blandt andet om en dreng, der sov på sit værelse. Pludselig blev han røvet af to personer, der klatrede ind på værelset via et gelændet, og brød vinduet op og stjal hans telefon, penge og andre værdigenstande i lejligheden.

 

De studerende har endnu ikke fået svar på deres brev til myndighederne.

 

Men hvad skal myndighederne også svarer? Indvandrerbander er ved at overtage magten i flere områder i Sverige.

 

Drabsforsøg og eksplosion i går aftes, mandag

Efterhånden er det blevet sådan, at hver dag har sine skyderier og mordforsøg.

 

I går aftes blev der således afleveret en såret mand på et hospital i Uppsala af en person, der derefter bare gik sin vej.

 

Manden var såret med en “skarp genstand”, hvilket fik politiet til at efterforske det som drabsforsøg.

 

I går aftes var der også en kraftig eksplosion i Bromsten. Det var en håndgranet, skriver Aftonbladet.

 

Og i forgårs, søndag, eksploderede en lastbil midt i Gøteborg.

 

Gangsterområde

Sverige er blevet et “gangsterparadis”, siger en erfaren kriminalreporter til Berlingske.

 

Han siger, at de voldelige bander selv mener, at de har vundet over staten. Og derfor kan de lokke unge drenge til at begå drab og vold.

 

»I dag hørte jeg om en 16-årig dreng, som forfærdelig gerne ville begå et mord,« fortæller den svenske kriminalreporter Lasse Wierup.

 

“Denne her gangsterkultur har fået fat i tusinder af unge drenge i de socialt belastede boligområder. For de har set, at femten-tyve bandekriminelle individer kan tage kontrol over et helt boligområde. De er kongerne. Og det er forførende for så mange”, siger han til Berlingske.

 

Det er det, der får de udenlandske studerende til at flygte.

 

Men svenskerne kan ikke flygte. Hvis de vil have Sverige tilbage, må de blive og stemme på de partier, der har modet og evnen til at gennemføre det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…