Udligningsreform: I lighedens navn tilgodeser man sine egne vælgere

Arkiv/Skærmprint fra Folketingets TV

Af Flemming Lundahl

 

Vi er så stolte af det kommunale selvstyre i Danmark. I disse dage må vi erkende, at det er en illusion, en meget smuk illusion, som nu direkte er på kanten af et falsum.

 

Den unfair udligningsordning mellem kommunerne med dæknavnet Jyllandshjælpen med milliarder af danske kroner har fået en tak mere med statsministerens hjælp.

 

Mens jyderne i de seneste år bl.a. har skrevet: københavnersnuder, rige snobber, boligspekulanter og kystbanesocialister – tømmes Nordsjælland og City økonomisk.

 

Borgmesteren (SF) på Langeland siger i Berlingske: ”Det rager mig en høstblomst, hvor pengene kommer fra – bare de kommer.”

 

Som de siger på Sydhavsøerne: ”Jamen skal vi da selv komme ind og hente pengene?”

 

Som svar er der borgere i en række nordsjællandske kommuner, der i aviserne har skrevet ord som: lighedsfascisme og socialisme af værste skuffe.

 

Senest har de socialdemokratiske borgmestre fra Vestegnen fået rabat og slipper billigere end alle andre.

 

Det har bl.a. resulteret i, at de nu ikke mere er solidariske med de andre kommuner i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

 

De er direkte ’købt’ af indenrigsministeren Astrid Krag og nu særdeles enige med Socialdemokratiet. Sådan køber man sig venner og straffer de andre kommuner, der blot skal betale til den uforståelige udligningsordning ved kasse 1.

 

Borgmestrene fra whiskybæltet omkring Århus har også besøgt regeringen for at slippe for at betale til de andre jyder, men intet svar fået. Spillet Sorte Per er i fuld gang! Og beregningsmetoderne bag udligningsordningen er stadig en uigennemsigtig hemmelighed.

 

Det har fået mig til at tænke på Yvonne i filmene om Olsen Banden. Hun har altid disponeret over Kelds penge, Egons penge – ja alle Olsen Bandens penge.

 

Statsministeren er jo en knag til at bruge andres hårdt indtjente penge på sine vælgere i Jylland og på Øerne. Jeg vil derfor direkte opfordre statsministeren til fremover at tage navnet YVONNE som mellemnavn. Det er måske lidt frækt og på kanten af ’majestætsfornærmelse’ eller direkte hate-speech?

 

Men hun har jo selv startet med kynisk at skaffe andres penge til sine proselytter. Mellemnavnet kan let skaffes, justitsministeren er jo også medlem i det gavmilde Socialdemokrati. Og hvorfor ikke samtidig ændre navnet Danmarks Nationalbank til Sjællands Nationalbank?

 

Statsministeren mener, at vi alle skal være lige i vort fædreland. I lighedens navn tilgodeser mindretalsregeringen Socialdemokratiet sine egne vælgere. Hvor vil de skaffe flertal til denne sag? Dansk Folkeparti står næppe igen klar i kulissen. Beregningsmetoderne er uforståelige for alle. Venstre er med nød og næppe lige undgået at gå i en fælde under forhandlingerne med Socialdemokratiet. Mette Frederiksen ansvar, eller mangel på samme, for det hele blæser i vinden …

 

Er tiden kommet til at nedlægge det kommunale selvstyre og lade statsministeren fordele borgernes egne penge efter hendes opfattelse af lighed? Eller er vi alle bare magtesløse?

 

Flemming Lundahl, skolekonsulent, redaktør og forfatter

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…