Trump vil udpege Antifa som terrororganisation – så bliver han gjort til problemet

Af Aia Fog, cand. jur., formand for Trykkefrihedsselskabet

Mens urolighederne breder sig hastigt i USA efter at den sorte, 46-årige George Floyd den 25. maj blev kvalt i forbindelse med en anholdelse, er det kommet frem, at det venstreekstreme tæskehold, Antifa, sandsynligvis bærer en væsentlig del af ansvaret for, at fredelige protester og demonstrationer udvikler sig til voldelige optøjer og sammenstød med politiet.

 

Det har fået Præsident Trump til at erklære, at han vil udpege Antifa som en officiel terrororganisation, hvilket vil give myndighederne langt bedre muligheder for at inddæmme og gribe ind over for Antifas voldsterror.

 

Selvom baggrunden er dyster, er det sød musik i ørerne på alle, der på baggrund af egne oplevelser at få undersøgt Antifas voldsparathed og antidemokratiske terror på nært hold: endelig er der en politiker, oven i købet USA’s præsident, der ser Antifa som det, organisationen efter alt at dømme virkelig er, en terrorbevægelse, og som er indstillet på at gøre noget ved det. Hvis Antifa officielt får prædikatet terrororganisation i USA, vil det kunne ændre afgørende på den romantiserende omtale som ellers bliver tæskeholdet til del – også herhjemme.

 

Det er nemlig helt utroligt, at Antifa i Danmark uden at blive undersøgt nærmere fortsat kan operere frit og bliver betragtet som ”aktivister” og deres oplevede voldsparathed blive set som en art drengestreger. Det er opleves som angreb på lovlige demonstrationer og demokratiske møder ser ud til ubetinget at udgøre det største træk på politiets ressourcer, der altid (og helt proportionalt) møder talstærkt op, når Antifa har meldt deres ankomst.

 

Jeg har ikke tal på de debatmøder, lovlige demonstrationer, politiske debatter og ytringsfrihedsarrangementer, som er blevet enten truet, aktivt forsøgt forhindret eller direkte obstrueret af mennesker, der har proklameret, at de tilhørte Antifa. I Trykkefrihedsselskabet alene er Antifa blevet en påregnelig trussel mod vores møder, som f.eks. vores debatarrangement om Generation Identitær i januar i år, som vi var nødt til at aflyse, fordi Antifas voldstrussel var så massiv, at Vartov ikke turde huse os. Arrangementet blev senere gennemført på Christiansborg, hvilket er betegnende i mere én forstand: dels fordi Christiansborg har en ekstrem høj grad af sikkerhed – dels fordi vi ikke ville kunne få andre til at huse arrangementet som følge af Antifas voldstrusler.

 

Totalitære og antidemokratiske tankegods i kombination med voldsparathed over for meningsmodstandere og manglende anerkendelse af politiets myndighed, er en klassisk opskrift på en terrororganisation. Det er nærmest selvindlysende.

 

Alligevel står de amerikanske mainstreammedier og meningsdannere nu i kø for at falde over Præsident Trump over, at han vil udpege Antifa som terrororganisation – sandsynligvis ud fra den betragtning, at Trump hverken kan eller må gøre noget rigtigt – heller ikke, når det er indlysende rigtigt.

 

Dette Trump-had har affødt en række skønmalerier af Antifa i de amerikanske mainstreammedier – et af de mere groteske endda i Washington Post, der under overskriften ”Antifa er ikke problemet. Trumps skræppen er en afledning for politivold” nærmest gør Antifa til en slags helte, hvis politik baserer sig på ”socialrevolutionært selvforsvar” der har til formål at ”bekæmpe det yderste højre og som trækker spor tilbage til de radikale, som bekæmpede Benito Mussolini og Adolf Hitler…” (min oversættelse).

 

Spørgsmålet er, om de amerikanske Trump-hadere vil få held til at frede Antifa eller om de utallige oplevelser af Antifas voldelige infiltration af de fredelige protester vil føre til at få det korrekte prædikat ”terrororganisation” hæftet på tæskeholdet. Det kan gå begge veje.

Aia Fog

cand. jur.

Formand for Trykkefrihedsselskabet

 

www.trykkefrihed.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…