Tricktyvenes store dag: På blot en enkelt dag hærgede udlændinge en række butikker i samme politikreds med tricktyverier

Overvågningsfoto / arkiv

I torsdag fik Sydsjællands og Lolland-Falster Politi hænderne fulde med anmeldelser af tricktyverier, der kimede ind.

 

Første anmeldelse var fra en ejendomsmægler.

 

Klokken lidt over ni gik to mænd ind i en ejendomsmæglerforretning i Næstved. Her lykkedes det dem at distrahere personalet og stjæle en pung fra et skrivebord. Den ene var en mand omkring 30-35 år, 170 centimeter høj, kraftig af bygning og med sort, kort hår.

 

Han talte et fremmedsprog og var iført en mørk polo og shorts. Den anden var også 30-35 år, cirka 180 centimeter høj og almindelig af kropsbygning. Han havde også sort, kort hår, talte et fremmedsprog og var iført en joggingbluse med lynlås.

 

Derefter fik en kiosk i Nørre-Alslev besøg

Lidt senere samme dag – mellem klokken 14 og 15.20 – kom en mand ind i en kiosk i Nørre-Alslev, og gik hurtigt ud i baglokalet på egen hånd. Det opdagede ekspedienten og manden blev bedt om at gå, men det lykkedes ham i forvirringen at stjæle en mobiltelefon.

 

Manden beskrives som 20-25 år, cirka 185 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han talte et fremmedsprog og medbragte en avis.

 

Og så kom turen til en butik i Nykøbing Falster

Næsten samme mønster gentog sig klokken cirka 15.30 i en butik i Nykøbing Falster. Her gik manden også om i baglokalet, og selvom han hurtigt blev bedt om at gå, lykkedes det ham at fjerne en mobiltelefon.

 

Han beskrives som 20-25 år, 165 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med kort, brunt hår. Han talte engelsk og var iført en kasket, lys polo, lyse shorts og sandfarvede sko. Han medbragte desuden en side fra en avis.

 

Dagen sluttede med et besøg i en butik i Vordingborg besøg

Lidt senere – et sted mellem klokken 14 og 16.15 – var det en butik i Vordingborg, der fik besøg. Her gik manden ligeledes om i baglokalet, lagde en avis på bordet og slap afsted med en pung.

 

Han beskrives som 18-20 år, 175-180 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han havde skægstubbe, talte et fremmedsprog og var iført en mørk sweater og almindelige cowboybukser.

 

Politiet opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis der kommer kunder ind i butikken, der forsøger at skabe forvirring – f.eks. ved at tale på et udenlandsk sprog eller gå ind i baglokalet på egen hånd.

 

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der bemærker noget mistænkeligt, skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters politi i døgnrapporten.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…