To mænd af anden etnisk herkomst end dansk optrådte som corona-udsendte – en lang række ældre medborgere blev ofre

I løbet af de tidlige aftentimer lørdag fik politiet seks anmeldelser samt den syvende som en efteranmeldelse søndag formiddag om to mænd, der lørdag aften optrådte som falske rengøringsfolk.

 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten

 

Mændene oplyste til beboerne, som de opsøgte uopfordret på deres bopæle, at de var udsendt fra kommunen og skulle sprøjte mod corona-virus hos de ældre medborgere. De to fremmede mænd var nogle gange iført mundbind og medbragte sprayflasker med en væske, som de sprøjtede med, og som lugtede af sprit.

 

Stjal kontanter fra de ældre

I forbindelse med ”rengøringen” af hjemmene hos de ældre medborgere benyttede de sig i nogle tilfælde af muligheden for at stjæle kontanter, inden de forlod stedet i en mindre, hvid personbil, hvor en mandlig chauffør afventede.

 

De to falske rengøringsmænd blev af ofrene beskrevet som:

 

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: sort tøj;

 

B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 165-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: sort tøj.

 

Forlangte legitimation – og så spurtede de

Ifølge anmeldelserne til politiet har mændene været på spil i Køge, Lille-Skensved, Solrød Strand, Lejre, Roskilde og Holbæk lørdag eftermiddag og aften i tidsrummet kl. ca. 1700 – 2000.

 

I et enkelt tilfælde havde den ældre borger fattet mistanke og afkrævet mændene legitimation, hvilket fik dem til at forsvinde hurtigt. I nogle tilfælde var mændene kommet ind ad ulåste hoveddøre og var først blevet opdaget, når de stod inde i f.eks. stuen hos de ældre forurettede og overraskede borgere.

 

Vil gerne høre fra personer, der endnu ikke har fået anmeldt besøg

Politiet vil derfor gerne høre fra personer, der måske endnu ikke har fået anmeldt et lignende forhold begået af nogle mistænkelige personer/mænd, eller der måske kan give oplysninger om deres hvide personbil eller mændenes identitet.

 

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…