Sveriges TV: Coronavirus er godt for klimaet, selvom det er svært at glæde sig – og i Luleå er en skolechef også begejstret for corona

Susanne Björkbom (Foto via Samnytt.se)

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et gammel dansk mundheld.

 

Sådan ser man åbenbart også på det hos den svenske statslige TV-station, SVT.

 

Her glæder man sig over, at corona’en på kort sigt gavner klimaet, ligesom også angrebet på USA den 11. september 2001 ifølge SVT havde gavnet klimaet.

 

Og i den socialdemokratiske Luleå kommune glæder viceskolechef Susanne Björkbom sig også over corona. I et opslag på twitter skrev hun den 28. februar:

 

”Coronavirusset är bra – tar fokus från SD”

 

Men tilbage til SVT, som under en overskrift lagt ud på nettet mandag morgen klokken 04:17 bekendtgjorde, at:

 

Coronavirus er godt for klimaet – selvom det er svært at glæde sig

Det er SVT’s klimakorrespondent, Erika Bjergström, der i en analyse blandt andet konkluderer, at:

 

”Corona-virussen har ført til en global oprettelse af nødsituationer. Hvad klimaforskere har krævet i årevis, nemlig at vi skal reducere rejser og forbrug, sker nu pludselig lige for øjnene af os.”

 

Alt er dog ikke den rene klimaidyl, lyder det fra SVT’s klimakorrespondent:

 

”Det økonomiske nedbrud fører også til aflyste klimainvesteringer og at globale klimamøder annulleres,” påpeger hun.

 

Men bortset fra det beklagelige faktum, at klima mafiaen ikke længere kan flyve kloden rundt til klimakonferencer med det formål fordømme flytransport som skadeligt for klimaet, er der dog set med svenske øjne trods alt et lyspunkt:

 

Nemlig at flyene står stille, understreger Erika Bergström.

 

Den globale luftforurening nedsættes

Coronakrisen har en uventet effekt: et fald i de globale klimaemissioner, faststår SVT’s klimakorrespondent og fortsætter:

 

”Luftfarten drosler ned, og industrier står stille,” skiver hun og fortsætter:

 

”Lufthansa aflyste 23.000 flyvninger, efter at den amerikanske præsident forbød europæere indrejse i USA. British Airways har truffet lignende beslutninger. Norwegian har aflyst 4000 flyvninger og afskediget halvdelen af sine ansatte. Luftfoto viser, hvordan luftrummet over Kina næsten er tomt,” fastslår Erika Broström og fortsætter:

 

”Afmatningen i Kina, verdens fabrik, har ført til en reduktion af kuldioxid på 25 procent i de seneste måneder sammenlignet med den samme måned i 2019, ifølge Carbonbrief (Et websted om forståelse af klimaændringer, red.). Det samme mønster kan ses i Italien. Ifølge satellitdata er luftforeningerne over det nordlige Italien faldet markant.”

 

Forudser at glæden over det klimavenlige vil vare kort

Selvom corona-virussen vil føre til markant lavere CO2-emissioner i 2020, er det vanskeligt at glæde sig, fastslår SVT’s klimakorrespondent, Erika Bergström.

 

Det er dog ikke de coranasmittede og dødsfaldene, der i første omgang bekymrer medarbejderen ved den svenske stats TV-selskab.

 

Selvom hun dog trods alt konstaterer, at:

 

”Den menneskelige lidelse, som virussen bringer, er den, der overskygger alt,” skriver hun, men forsætter så med det, der er svært at glæde sige over:

 

”Det økonomiske chok vil ramme klimaarbejdet negativt. Flyselskaber, der nu taber penge, vil have svært ved at have råd til den tekniske investering, der kræves for at tilbyde biodieselflyvninger,” skriver SVT’s klimakorrespondent og fortsætter:

 

”Den økonomiske nedgang har allerede bremset investeringer i grøn udvikling udskydes og satsninger på solceller lægges på is.”

 

Den klimapositive effekt af angrebet på USA 11. september ebbede ud

Ligesom den nuværende corona pandemi har også angrebet på USA den 11, september 2001 samt det islandske vulkanudbrud på Island i april 2010 ifølge den svenske klimakorrespondent haft en gavnlig virkning for klimaet som følge af indstilling af flytrafik.

 

Men den positive virkning ebbede dengang ud:

 

”Når pandemien begynder at blive slidt, viser klimaet sig ikke at være en vinder,” skriver Erika Bergström og fortsætter:

 

”Tidligere kriser som 11. september og askeskyen over Europa viser, at vi hurtigt vender tilbage til vores gamle mønstre. Manglende investering i vedvarende energiteknologier og det faktum, at en række globale klimaforhandlinger i FN’s regi nu er suspenderet, er negativt for arbejdet med at dæmpe klimakrisen.”

 

Og sådan kan en global human katastrofe set med svenske øjne også have sine fordele.

 

Læs hele artiklen fra SVT her:

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/analys-coronaviruset-bra-for-klimatet-anda-ar-det-svart-att-gladjas

 

Læs mere om corona’ens gavnlige indflydelse på omtalen af Sverigedemokraterna:

https://samnytt.se/kommunal-chef-i-lulea-coronaviruset-ar-bra-tar-fokus-fran-sd/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…