Støtteindsamling til Inger Støjberg møder stor opbakning

”Danskerne støtter Støjberg” er et initiativ, som Nye Borgerlige har lanceret. Formålet er at give danskerne mulighed for at udtrykke deres støtte til Inger Støjberg ved at donere penge til annoncer til fordel for Venstres tidligere integrations- og udlændingeminister.

 

På blot tre dage har danskerne doneret en kvart million kroner, og de 250.000 bliver nu omsat i store helsidesannoncer i de landsdækkende dagblade. Første bølge af støtteannoncer bliver bragt i lørdagsudgaverne af Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, Politiken og Ekstrabladet.

 

Hvorfor støtter Nye Borgerlige en venstrepolitiker Pernille Vermund?

 

”Sagen mod Inger Støjberg er politisk. Den har meget lidt med jura at gøre og alt med kultur- og værdikamp at gøre. Venstrefløjen og Radikale er optagede af at bedrive klapjagt på Inger. Jeg er optaget af at forsvare danske værdier. Derfor støtter jeg Inger i denne sag”, fortæller Pernille Vermund.

 

I flere medier er initiativet blevet beskyldt for at blande sig i en sag, som endnu ikke er afgjort og kører for en undersøgelseskommission, men det er en ikke en kritik, der bider på Pernille Vermund.

 

”Før valget i 2019 var der et blåt flertal i Folketinget, som afviste at nedsætte en kommission. De blå partier mente, at sagen var fuldt belyst. Der var tillid til, at Inger Støjberg havde gjort, hvad hun kunne for at sikre, at de mindreårige piger tvangsgiftet på islamisk vis ikke led overlast i asylcentrene”, siger Pernille Vermund.

 

Det var det, sagen handlede om den gang. Efter valget kom der er et rødt flertal, og så kom der også et flertal for en kommission. Det viser med al tydelighed, at denne sag handler om politik – og kun i meget lille grad om jura. Venstrefløjen vil have Inger ned med nakken. Det skal de ikke lykkes med”, siger Pernille Vermund, som også mener, at man skylder at støtte Inger Støjberg på det personlige plan.

 

”Hun har levet med politibeskyttelse i lange perioder og er blevet udsat for massiv udskamning af venstrefløjen og radikale. Nu slår vi ring om hende og viser vores støtte uanset hvilket parti, vi tilhører”, siger Pernille Vermund.

 

Men er du enig i Venstres og Inger Støjbergs politik på udlændingeområdet?

”Jeg har kritiseret Venstre for at lave lappeløsninger og nægte at løse udlændingepolitikken fra bunden. Det bliver jeg ved med, og jeg har også kritiseret Inger for at holde fast i konventioner, der tydeligvis står i vejen for, at vi kan løse problemerne hos os selv. Men vi er enige om, at vi skal forsvare de danske værdier. Der er meget mere, der forener os, end der skiller”, siger Pernille Vermund.

 

I følge Pernille Vermund har det indtil nu været småt med opbakning fra Venstre til partiets egen næstformand.

 

”Inger Støjberg har skovlet vælgere ind til Venstre. Og det nød Venstre godt af i mange år. Jeg synes, det er svagt, at ledende venstrefolk, når Inger nu bliver presset af venstrefløjen, ikke bakker hende stærkere op. Også af den grund samler vi handsken op”, slutter Pernille Vermund.

 

Man kan udtrykke sin støtte til Inger Støjberg og donere til annoncerne på ’danskernestotterstojberg.dk

 

Af Lars Kaaber

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…