Spændende og smagfulde forårsvine

Selvom landet står i våde, og mange af vinbranchens medarbejdere er sendt på hjemmearbejde, så knokler en lille tapper skare af dagens helte for fortsat at holde skruen i vandet og sørge for, at vi andre fortsat kan forsøde tilværelsen med et godt glas vin. Det skal de have tak for!

 

Nedenstående vinomtaler viser også, at kreativiteten er i højsædet, og at bestræbelserne stadig går på at levere topkvaliteter til priser, hvor alle kan være med. Her er intet ændret.

 

Hvidvin

 

Château Ferrande, 2017 Blanc, Graves AGC, Castres, Gironde, Frankrig – Kampagnepris 179,95 kr. hos udvalgte Meny og Spar butikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinene fra Graves-området syd for Bordeaux ligger i den øverste kvalitetsende af Sydfrankrigs vinproduktion. Rødvinene er glorværdige, mens hvidvinene er superbe.

 

Det gælder også denne slotsaftappede hvidvin, som er stukket sammen af druesorterne Semillon (48%), Sauvignon Gris (29%) og Sauvignon Blanc (23%). Helhedsbilledet er en frisk og frugtagtig vin, der både kan drikkes solo og samtidig ledsage fisk og skaldyr. Prøv den til fjordrejer.

 

Importør: Amka, Randers

 

Noélie Laborde, 2018 Aligoté Vieilles Vignes, Bourgogne ABAC, Rully, Frankrig – Normalpris 129,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 300 kr. hos MENY.

 

Bag vinen står danskeren Knud Kjellerup, der som mangeårig ejer af Østjysk Vinforsyning i 1993 sideløbende hermed startede egen vinproduktion i Côtes Chalonnaisse i Bourgogne på vingården Maison Albert Sounit. Det gør han stadig med stort held og dygtighed, men nu også med druer fra den tilkøbte vingård Domaine Bernollin. Aligoté-druen giver en frisk æblesmagende vin, der skal drikkes ung.

 

Læs også
Glem Coronaen med et glas god vin

Importør: GOBIvin, Valby

 

Les Domaines Paul Mas, 2018 Les Tannes, Chardonnay Organic, Pays d’Oc IGP, Languedoc, Frankrig. Kampagnepris 76,50 kr.

 

Les Tannes er lavet på organisk dyrkede Chardonnay-druer fra et kuperet område i Pyrenæerne mellem Herault-dalen og Middelhavet i nærheden af havnebyen Sète. Jordbunden har fællestræk med den, der er i Bourgogne – stenholdig og kalkrig –, og som Chardonnay stortrives i. Slutresultatet af en kompliceret vinificering er en strågul vin med en indbydende duft af ananas, hasselnødder og lime. Prøv den som noget nyt til en salat med gedeost.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Rosévin

 

Læs også
Skum og bobler på årets sidste aften

Château la Tour de l’Evêque, 2019 Rosé Organic, Côtes de Provence ACPC, Pierrefeu, Var, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Slottet ledes af Régine Sumeire, som er en karismatisk personlighed i Provence, der både håndterer vindruer og skriver kogebøger og i folkemunde kaldes dronningen af Saint-Tropez. Vinstokkene dyrkes økologisk og er certificeret som sådan. Vinen er sart laksefarvet og lavet på 64% Grenache, 29% Cinsault, 4% Syrah, 2% Rolle og 1% Sémillon. Er skøn at drikke i disse Corona-tider med gode venner på terrassen i behørig afstand.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Rødvin

 

Weingut Burggarten, 2018 Spätburgunder Classic VDP, Ahr, Heppingen, Tyskland – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 143 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Spätburgunder er vores sydlige naboers betegnelse for Bourgogne-druen Pinot Noir, og vinmager og slotsejer Paul Schäfer i vinområdet Ahrs centrum beviser igen og igen, at når man lægger al sin kærlighed i opgaven, så kan man præstere det, som vinnørder efterspørger: Topkvalitet. Så hvis man søger jordbær og peber blandet med mineraler, er valget ikke svært: Spätburgunder fra Burggarten. Server den til gammeldags kalvesteg.

Læs også
Vinen til geniale Ris à l’amande

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Château Mauvesin Barton, 2011 L’Impression, Moulis en Médoc AMMC, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Slottets historie går tilbage til 1457, og det beholdt navnet Mauvesin navn frem til 2011, da familien Barton, hvis navn relaterer til topslottene Leoville Barton og Langoa Barton, overtog det og gav det efternavnet Barton for at signalere status og kvalitet. L’Impression er slottets andenvin, og den fremstilles på druesorterne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot fra stokke, der vokser på slottets marker i Moulis. En lækkerbisken for smagsløgene.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Casa Vinicola Natale Verga, 2016 Barbera d’Alba DOC, Serralunga, Piemonte, Italien – Normalpris 95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 225 kr.

Læs også
God vin lysner en trist november

 

Vinhuset er et af Italiens største. Hovedparten af vindruerne købes på kontrakt fra vingårde, som kontrolleres af Natale Vergas egen ønolog. Vinen laves af 100% Barbera-drue, som leverer en let, men meget charmerende vin i glasset. Smagen er fuld af stenfrugt, og i hjemlandet betragtes vinen som en ”Muntermacher”, altså en vin som skaber glæde. Det ry lever den aktuelle vin fuldt ud op til.

 

Forhandler: Supermarco, København SV

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…