Statens Serum Institut: Ny dramatisk stigning i ikke-vestlige indvandreres andel af coronasmitten

TGadebillede fra Nørrebro i København (Foto: Privat)

I går kom der nye tal fra Statens Serum Institut, som er stærkt opsigtsvækkende:

 

Ikke-vestlige indvandrere er i langt større omfang smittet med corona, end danskerne er det.

 

Og de ikke-vestlige indvandreres andel af de coronasmittede stiger tilmed dramatisk. Det fremgår af en ny rapport fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort fredag.

 

En ny Fokusrapport fra Statens Serum Institut viser således, at personer med ikke vestlig herkomst i alt udgør 25,7% af de COVID-19-smittede, selv om de kun udgør 8,9% af befolkningen. Det skriver Statens Serum Institut.

 

Deres andel af de smittede er cirka tre gange højere end deres andel af befolkningen. Altså en voldsom overrepræsentation.

 

Det er et meget foruroligende mønster.

 

I maj var det ‘kun’ 18 % af de COVID-19 smittede, der havde ikke-vestlige baggrund. Der har således været en stigning fra 18 % til 25 % på bare fire måneder.

 

“Altså en endnu større overrepræsentation end i maj”, skriver Serum Instituttet.

 

Det er mennesker med tilknytning til Somalia, Pakistan og Tyrkiet, der har haft den største andel af COVID-19 tilfælde, skriver Serum instituttet.

 

Her har der været mellem 646-675 tilfælde pr. land. Det svarer til cirka 3,6% af det totale antal COVID-19 tilfælde. De tre landes andel af den danske befolkning er henholdsvis 0,4%, 0,4% og 1,1%.

 

Samme billede i hele Danmark og i alle brancher

Billede er groft sagt det sammeover hele landet, dog værst i de store byer som København og Aarhus.

 

“I flere regioner og kommuner har der under epidemien været uger med et større antal COVID-19-smittede blandt personer med ikke-vestlig herkomst end blandt personer med dansk herkomst”, skriver Serum Instituttet.

 

Det gælder blandt andet Region Hovedstaden, herunder en stribe kommuner på den københavnske vestegn. Samme mønster så man under et stort udbrud i Region Midtjylland med overvægt af personer af somalisk herkomst.

 

Politisk korrekte eksperter og debattører har fremsat teorier om, at den særligt høje smitte blandt ikke-vestlige indvandrere hænger sammen med deres job. For eksempel som buschauffører og taxachauffører, hvor de er i kontakt med mange mennesker.

 

Men tallene fra Statens Serum Institut giver ikke noget belæg for disse påstande. Seruminstituttet slår fast:

 

For alle brancher og typer af offentlige ydelser tegner der sig den samme tendens: Andelen af COVID-19-smittede er højere blandt personer med ikke-vestlig herkomst end blandt personer med dansk herkomst.

 

Hvorfor er smitten høj blandt ikke-vestlige indvandrere?

Statens Serum Institut skriver, at man er langt fra at kunne forklare, hvorfor smitten er så høj blandt ikke-vestlige indvandrere.

 

Man kan dog se, at et stort antal personer i den enkelte husstand samt et lille antal kvadratmeter pr. person kan have betydning for risikoen for at være COVID-19-positiv, står der i rapporten.

 

De COVID-19 smittede ikke-vestlige indvandrere findes især i boliger med flere end fire beboere. Det samme gælder boliger med mindre end 40 m2 per person, skriver Statens Seruminstitut.

 

Men hvorfor bor der mange sammen i ikke-vestlige familier? Det er næppe fordi de tildeles mindre boliger end danske familier. Det er stærkt reguleret i boligloven.

 

Derfor er forklaringen på de mange mennesker i samme bolig sandsynligvis, at de har store familier. De har flere børn end danskerne og de bor flere familiemedlemmer sammen.

 

Samtidig har flere meget store sammenkomster i indvandrermiljøer vakt opsigt, fordi de har brudt corona-reglerne og øget smitten.

 

De nye tal viser, at corona-truslen i særlig grad udgår fra miljøer med ikke-vestlige indvandrere.

 

Der er derfor et tvingende behov for at skabe klarhed omkring disse sammenhænge og sætte målrettet ind over for denne smittetrussel.

 

Men det synes politisk korrekte politikere og medier ikke at være særligt interesserede i.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…