Situationen ved den græske grænse spidser til: Tyrkiet har nu sendt tusinde politibetjente, der skal forhindre migranter i at vende om

Grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet

Omkring 40.000 migranter og flygtninge er nu havnet i en grim fælde ved den tyrkiske landegrænse mod Grækenland i nordvestlige provins, Edirne.

 

Her kæmper det græske grænsepoliti med blandt andet tåregas for at forhindre migranter i trænge ind i Grækenland, efter at Erdogan meddelte, at de kunne forlade Tyrkiet og tage til Europa.

 

Nu har den tyrkiske regering sendt omkring tusinde specialuddannede politifolk til grænsen for at forhindre migranterne i at vende om og søge tilbage mod Tyrkiet, meddeler det arabiske medie Al-Jazeera

 

Mediet citerer den tyrkiske indenrigsminister, Suleyman Soylu, som under et besøg i Erdine provinsen i går torsdag blandt andet oplyste, at:

 

”Et tusinde specialuddannede politifolk er i morges blev blevet sendt Meric River ved grænsen. De er velbevæbnede og skal forhindre folk i at vende tilbage.”

 

Der er tale om den flod, der på græsk hedder Evros, og som udgør grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet.

 

Er nu fanget i en fælde – begge parter bruger tåregas

Migranterne, som den tyrkiske regering selv transporterede til grænsen i busser, er nu fanget i en fælde mellem græsk grænsepoliti på den ene side og specialuddannede tyrkiske politistyrker på den anden.

 

I onsdags har der tilsyneladende været et sammenstød mellem græsk og tyrkisk politi ved grænsen.

 

Grækenland hævder således, at de tyrkiske styrker, der i torsdags blev forstærket, hjalp migranter med at komme ind i Grækenland.

 

Begge parter brugte tåregas, skriver Al-Jazeera.

 

På sin side hævder Tyrkiet, at den græske grænsebevogtning bruger skarp ammunition og at mindst tre er blevet dræbt.

 

Det benægter den græske regering og kalder det ”fake news”.

 

Vil deportere alle, der lykkes at kommer over grænsen

Ifølge den græske regering har grænsebevogtningen forhindret næsten 42.000 migranter i at komme ind i landet.

 

Hvad angår de flere hundrede, som siden 1. marts er kommet illegalt ind i landet, vil de blive samlet i en lejr og deporteret tilbage til de lande, de er kommet fra.

 

Den oplyste den græske migrationsminister, Notis Mitarachi, sent onsdag.

 

”Vores hensigt er at sende dem retur til deres lande,” sagde han til Athens News Agency.

 

De fleste af de migranter, der i øjeblikket forsøger at trænge ind i Grækenland fra Tyrkiet, stammer fra Afghanistan, Pakistan, Syrien og andre arabiske nationer, skriver Al-Jazeera.

 

Set med danske øjne bliver det interessant at observere, om det lykkes for grækerne at sende migranterne retur med tvang.

 

Hidtil har det været næsten umuligt for de danske myndigheder.

 

Læs mere her:

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/turkish-police-bolster-greek-border-stop-migrants-return-200305114014230.html

 

TV2 Nyheder

 

Her finder du de mest populære TV2 nyheder og breaking nyt. Altid først med de bedste historier fra indland og udland. Alt fra 112 nyt til sport og sladder om de kendte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…