Så er det slut med beskyttelse af danskerne: Regeringen har besluttet at droppe fuld grænsekontrol med virkning fra i dag

Grænsekontrol ved Kruså (Foto: Gunner Hede)

Medens regeringen fortsat pålægger danskerne restriktioner som følge af Corona pandemien, er der atter åbnet for fri indrejse fra europæiske lande, der er meget hårdere ramt end danskerne er det.

 

Blandt dem blandt andre Frankrig med aktuelt 331.060 smittede og 30.692 corona-dødsfald ifølge den seneste opgørelse fra John Hopkins University klokken 18:28 i dag

 

Fra i dag den 3. september, er grænserne atter åbne, og politiet vil gå tilbage til den tidligere stikprøvekontrol, der var gældende indtil den 14. marts klokken 12:00, hvor statsminister Mette Fredriksen (S) lukkede Danmark ned.

 

Det meddeler Rigspolitiet i en pressemeddelelse, hvor det bland andet hedder:

”Regeringen har besluttet, at politiet fra i dag den 3. september 2020 overgår fra fuld grænsekontrol til tilpasset kontrol ved alle danske grænseovergange,” skriver Rigspolitiet i pressemeddelelsen, som fortsætter:

 

”Den tilpassede grænsekontrol indebærer, at grænsekontrollen generelt gennemføres med periodevise og stikprøvebaserede indsatser, der i antal, tidsmæssig placering og intensitet løbende tilpasses den forventelige mængde indrejsende (herunder rejsende fra karantænelande) samt det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre på den enkelte grænseovergang. Desuden vil politiet snarest muligt åbne alle grænseovergange i Syd- og Sønderjylland.”

 

Politiet vil fortsat være fast til stede i lufthavne

Rigspolitiet oplyser videre i pressemeddelelsen, at politiet fortsat vil være til stede i de danske internationale lufthavne med stikprøvekontrol fra rejsende fra Schengen, men med fortsat fast kontrol af ankomster fra lande uden for Schengen.

 

I pressemeddelelsen hedder det således:

 

”I forhold til de danske internationale lufthavne, vil politiet fortsat være fast til stede. COVID-19 indsatsen i de internationale lufthavne vil i forhold til ankomster fra åbne lande i Schengen-området, også basere sig på stikprøvevis kontrol, men også her spiller det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre en rolle i grænsekontrollen. Der vil fortsat være fuld indrejsekontrol med indrejsende fra fly, der kommer fra karantænelande,” og videre at:

 

”Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil give en smidigere afvikling og dermed en kortere ventetid for rejsende ind i Danmark.”

 

Siden den totale grænsekontrol blev gennemført den 14. marts har politiet nægtet små ti tusidne personer indrejse i Danmark.

 

Læs pressemeddelelsen fra Rigspolitiet her:

https://politi.dk/rigspolitiet/nyhedsliste/tilpasset-graensekontrol/2020/09/03

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…