Priskup på vine til Fasten

I den gamle julesang ”Nu er det jul igen” korrekses påstanden om, at julen varer lige til påske med, at i den mellemliggende tid ligger Fasten, hvor vi skal spæge legemet oven på juletidens udskejelser med fedmefyldt mad. Men heldigvis står der ikke noget om, at vin og sødt øl skulle være forbuden frugt, så en god flaske vin til mådeholdent forbrug er der altså levet plads til. Fanatisme har jo altid været af det onde, og vin er ikke skabt til at stå på hylder – for længe. 

 

Ugens vine er præget af en række supertilbud til meget attraktive priser. Er man træt af at betale banken for at opbevare sine penge, kan man med stor fordel investere i en eller flere af nedenstående vine.  

 

Hvidvin 

 

Cantine Cielo E Terre, 2019 Cielo 9, Vino Frizzante Bianco, Veneto, Montorso Vicentino, Italien – Normalpris 49,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 80 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Hvis man godt kan lide en forfriskende, sødmefuld hvidvin med et let skum af bobler, så er svaret denne tiltalende vin fra Norditalien et godt bud og til en god pris. Den er god som frokostvin til lette salater og pastaretter, men er med sine kun 9,5 procent alkohol også velegnet i en frugtpunch ved et konfirmationsgilde.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Rosévin

 

Viña Santa Rita, 2019 Rosé Limited Release, Central Valley, Buin, Chile – Kampagnepris 59,95 kr. hos Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Nemlig.com og Superland. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 86419600.

 

Santa Rita er placeret i Chile og er en af Sydamerikas ældste vinproducenter. Derfor har man også erfaringen til at lave fremragende vine. Denne Rosé er fremstillet af druesorterne Cabernet Sauvignon (85%) og Syrah (15%) og fremstår laksefarvet i glasset. Duft og smag er som en elegant frugtbombe med en lækker finish af røde bær.

 

Læs også
Påskevin til årets vigtigste højtid

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Weingut Burggarten, 2018 Spätburgunder Classic, Ahr, Heppingen, Tyskland – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 125 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Spätburgunder er det tyske navn på Pinot Noir druen, som jo stammer fra Burgund eller Bourgogne, som det hedder på fransk. Mange mener, at tyskerne burde holde sig til at producere hvidvin, men det gør de kun af uvidenhed, for meget ofte finder man langs Rhinen og de tilløbende floder som f. eks. Ahr vinbønder, som laver rødvin, der får smagsløgene til at smelte af glæde. Det gælder også disse røde dråber, der meget vel kan siges at være ugens bedste køb.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Læs også
Forårets spæde trut i hvidvinstrompeten

Azienda Agricola Alessandro Rivetto, 2017 Lange Nebbiolo DOC, Piemonte, La Morra, Italien – Normalpris 119 kr. – Tilbud: 2 flasker for 220 kr.

 

Som følge af familiestridigheder omkring vinproduktion skiltes Alessandro Rivetto fra sin familie i 2012 og fik udover nogle gode vinmarker og et anseligt antal euros som arveforskud. Enegangen har været en succes, og der er tilkøbt og lejet marker i Barbaresco. Den aktuelle vin kan beskrives som en Mini-Barolo og er lavet på Nebbiolo druen. Den er behagelig og frugtiøs i munden med mange krydrede noter.

 

Forhandler: Supermarco, København SV

 

Bodega Alta Vista, 2017 Premium Malbec, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina – Kampagnepris 120 kr.

 

Vinhuset stammer fra 1997, da franske økonomiske kræfter med vintroldmanden Jean-Michel Arcute i spidsen etablerede sig på en 60 hektarer gammel vingård ved foden af Andesbjergene i det bedste argentinske vinområde i Lujan de Cuyo. Markerne var fyldt med gamle Malbec-vinstokke, men blev suppleret med Cabernet Sauvignon druer, og kælderfaciliteterne er moderniseret til topstandard. Samme kvalitet opleves i hver mundfuld, når den ledsager en god, rød bøf.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

Læs også
Skoldhed hvidvinstoddy rimer på sne og kulde

 

Vinologist, 2018 Syrah Organic, Cape Town regionen, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Bag projektet Vinologist står Sydafrikas ikon-vinmager Marc Kent (Se foto), der er medejer af topvinhuset Boekenhoutskloof fra 1776. Hans ambition er at lave 100% øko-vin og har lagt ud med Syrah-druen. Resultatet, som minder meget om en superflot Côte Rôtie fra Rhônedalen i Frankrig, har masser af mørk, krydret frugt og en lang fyldig eftersmag. Et fortræffeligt tilbud.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Château Gantonnet, 2016 Merlot & Cabernet Franc, Bordeaux ABC, Saints-Radegonde, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 110 kr.

 

Vinen er klassisk Bordeaux lavet på Merlot og Cabernet Franc druer fra marker ved Gironde-floden sydøst for Saint-Emilion. Smagen er fyldig og indeholder en vifte af modne frugtnuancer parret med noter af skovbund og en underliggende tørhed, som er typisk for vinene fra Bordeaux. En vin, som bliver hængende længe i smagsløgene. Passer fint til en grillet lammekølle.

Læs også
Glem Coronaen med et glas god vin

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Castello di Querceto, 2018 I Colombi, Toscana IGT, Greve in Chianti, Italien – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Druerne til denne elegante og friske unge vin har vokset side om side med druer, som vinhuset normalt laver god Chianti-vin af. Men slottets ejere, familien Francois, har med I Colombi valgt kun at bruge Sangiovese-druer fra helt unge vinstokke uden tilsætning af Canaiolo og Malvasia, som er gængs i Chianti. I glasset fornemmes smag drevet af stenfrugt, bær og krydderi samt noter af vanilje og tobak.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…